Populații vulnerabile și fenomene de automarginalizare. Strategii de intervenție și efecte perverse – Vasile MIFTODE (coord.)

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen populatii vulnerabile

POPULAȚII VULNERABILE ȘI FENOMENE DE AUTOMARGINALIZARE. STRATEGII DE INTERVENȚIE ȘI EFECTE PERVERSE

Vasile MIFTODE (coord.), Maria COJOCARU, Ştefan COJOCARU, Daniela GÎRLEANU, Gabriela IRIMESCU, Conțiu ȘOITU

LUMEN – Copyright © 2002 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALĂ

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 416          LIMBA: Română

ISBN: 973-85194-4-6

GO TO THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE


Descriere:

Lucrarea de față reprezintă o analiză a unor fenomene sociale ale societății românești actuale. Lucrarea reprezintă o sinteză a rezultatelor obtinuțe în urma unor investigații desfășurate în programe de cercetare sprijinite de Ministerul Educației și Cercetării. (Nota Autorilor)


Domenii de interes:

  • sociologie
  • asistență socială
  • populatii vurnelabile
  • marginalizare socială
  • intervenție socială

ACEASTĂ CARTE A FOST CITATĂ ÎN URMĂTOARELE LUCRĂRI



DESPRE AUTORI


VASILE MIFTODE este Prof. Univ. Dr. și a fost șeful Catedrei de Sociologie la  Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. Contribuția sa majoră o reprezintă modernizarea sociologiei și instituționalizarea asistenței sociale, precum și coordonarea acestui domeniu din postura de Șef de Catedră în perioada 1990-2007.

Vezi detalii

MARIA COJOCARU este Prof. Univ. Dr., desfășurându-și activitatea didactică la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. Ca urmare a activității deosebite de cercetare și predare, i s-a acordat distincția de Profesor Emeritus de către departamentul în care a activat.

Vezi detalii

ȘTEFAN COJOCARU este Prof. Univ. Dr. Habil. în cadrul Facultății de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice, Catedra de Asistență Socială și Sociologie, Universitatea „Al.I.Cuza“ din Iași. Predă Metodologia elaborarii proiectelor de intervenție, Metodologia cercetării sociologice, Metode apreciative de intervenție în mediul familial, Metode apreciative de intervenție în domeniul securității comunitare, Evaluarea programelor și Supervizare în asistența socială. Domeniile sale de interes sunt…

Vezi detalii

DANIELA GÎRLEANU (ȘOITU) este Prof. Univ. Dr. în Departamentul de Sociologie şi Asistenţă Socială al Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice din Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. Este specialist în științe sociale, iar din 2019 este conducător de doctorat în domeniul Asistenei Sociale. Teza sa de doctorat din domeniul sociologiei a avut ca subiect „Forme specifice de intervenţie în protecţia socială a persoanelor de vârsta a treia”. Domeniile sale de interes sunt…

Vezi detalii

GABRIELA IRIMESCU este Conf. Univ. Dr. în cadrul  Departamentului de Sociologie şi Asistenţă Socială la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. Materii predate: Asistența socială a familiei și a copilului, Asistența socială  a copilului maltratat, Criza familială, Violența în familie, Grupul în practica asistenței sociale, Asistență socială  aplicată și Introducere în terapia familială. Teza sa de doctorat din domeniul sociologiei se intitulează „Protecția socială a copilului abuzat”…

Vezi detalii

CONȚIU ȘOITU este Prof. Univ. Dr. și Decan al Facultăţii de Filosofie și Ştiinţe Social-Politice din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. Este Doctor în Psihologie, teza sa având ca titlu și temă „Trăsături de personalitate ale adolescenţilor instituţionalizaţi”. A organizat și participat la evenimente naționale și internaționale pe teme…

Vezi detalii

Author: Editura Științifică LUMEN