Metodologia cercetarii stiintifice


ANTONIO SANDU – PUBLICAREA STIINTIFICA IN ASISTENTA SOCIALA

Prelegere sustinuta de prof. univ. dr. Antonio Sandu


Descriere:

Prelegere sustinuta de Prof. Dr. Antonio Sandu in cadrul primei Editii a Scolii de Vara in Asistenta Sociala – Iasi, Manastirea Hadambu, 31 august – 1 septembrie 2018, organizatori: CNASR – sucursala teritoriala Iasi, Facultatea de Teologie – Asistenta Sociala Al. I . Cuza Iasi , parteneri: Editura Științifică Lumen Autorul opineaza ca asistenta sociala ca profesiune trans-disciplinara ar trebui sa fie inteleasa intr-o noua cheie epistemologica….


LUMEN RSACVP2020 – ANTONIO SANDU: ON EUTHANASIA

Prelegere sustinuta de prof. univ. dr. Antonio Sandu


Descriere:

Lucrare prezentată în cadrul Reuniunilor de joi cu bioetica și etica aplicată în colaborare 14th LUMEN CONFERENCE RSACVP2020 | 22-23 MAI 2020 | IASI, ROMÂNIA de Antonio SANDU (Universitatea „Ștefan cel Mare”, Suceava, România și Centrul de Cercetări Socio-Umane Lumen) – „Despre Eutanasie”. Lucrarea analizează eutanasia ca practică acceptabilă din punct de vedere etic. Sunt prezentate rezultatele unor focus-grupuri realizate în regiunea de NE a României, care vizează identificarea unor categorii semantice semnificative. Printre acestea: acceptabilitate etică, impactul religiei, posibila legalizare a eutanasiei, eutanasia persoanelor incapabile să-și dea consimțământul, inclusiv minorii. Limba de prezentare: română.


METODOLOGIA CERCETĂRII SOCIALE – REGULI DE ETICĂ ÎN ELABORAREA LUCRĂRILOR ȘTIINȚIFICE

Prelegere sustinuta de prof. univ. dr. Antonio Sandu


Descriere:

Aceasta prelegere reprezinta cursul de Metodologia cercetarii stiintifice din data de 07.05.2020 pentru studentii de la specializarea Drept ai Facultatii de Drept si Stiinte Administrative din cadrul Universitatii „Stefan cel Mare” din Suceava.


ELABORAREA RAPORTULUI DE CERCETARE

Prelegere sustinuta de prof. univ. dr. Antonio Sandu


Descriere:

Pornind de a exemplificări din cuprinsul volumului „Construcția socială a profesiei de consiler de probațiune ”, autor Antonio Sandu, apărut la Editura Științifică Lumen (2017), au fost prezentate o serie de elemente specifice cu privire la elaborarea raportului de cecetare pentru cecetări calitative care utilizează Grounded Theory.