PROTECTIA DATELOR PERSONALE

ASOCIATIA LUMEN prin toate diviziile sale (Editura Științifică LUMEN, Centrul de Conferinte LUMEN si Centrul de Cercetari Socio-Umane LUMEN) se obligă să respecte legislația în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și se angajează să protejeze datele dumneavoastră cu caracter personal, conform Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR nr. 679/2016)

I. Categoriile de date cu caracter personal 

Dacă sunteți client al Asociatiei LUMEN, aceasta va prelucra date dumneavoastră cu caracter personal, cum ar fi: nume și prenume, numărul de telefon, adresa de e-mail, adresa de facturare, adresa de livrare, date referitoare la modul în care utilizați www.edituralumen.ro, de exemplu comportamentul/ preferințele/ obișnuințele dumneavoastră în cadrul www.edituralumen.ro, precum și orice alte categorii de date pe care le furnizați în mod direct în contextual înregistrării, creării contului de utilizator și plasării unei comenzi.

II. Scopul prelucrării 

Dacă sunteți client Asociatiei LUMEN, aceasta prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

– pentru desfășurarea relației contractuale dintre dumneavoastră și Asociatia LUMEN, respectiv pentru validarea, prelucrarea, facturarea și expedierea comenzii plasate în site, informarea dumneavoastră asupra strării comenzii, organizarea returului de produs/e comandate. Prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop are la bază contractul încheiat între dumneavoastră și Asociatiei LUMEN, definit in conformitate cu Termeni si Conditii. Furnizarea datelor dumneavoastră cu caracter personal este necesară pentru executarea acestui contract. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea derulării raporturilor contractuale dintre dumneavoastră și Asociatia LUMEN.

– pentru activități de marketing, respectiv pentru transmiterea de newslettere, alerte/e-mailuri, sms-urilor, fax sau/și a apelurilor telefonice. Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, doar dacă alegeți să-l furnizați.

Durata procesării datelor cu caracter personal:

Datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi păstrate de Asociatia LUMEN atât timp cât nu specificati ca doriti sa va dezabonati de la serviciile Asociatiei LUMEN. În cazul în care solicitați dezabonarea, vom purcede la ștergerea datelor cu caracter personal.

Dacă vă retrageți consimțământul pentru prelucrarea datelor în scop de marketing, vom înceta prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în acest scop, fără însă a afecta prelucrările desfășurate pe baza consimțământului exprimat de către dumneavoastră înainte de retragerea acestuia.

Dezvăluirea datelor cu caracter personal

Pentru îndeplinirea scopurilor de prelucrare, Asociatia LUMEN poate dezvălui datele dumneavoastră către parteneri, către terțe persoane sau entități care sprijină Asociatia LUMEN în desfășurarea activității prin intermediul site-ului: firmele de livrat (pentru detalii accesați Livrarea produselor), furnizori de servicii IT, furzinori și servicii de marketing, parteneri in organizarea de conferinte sau evenimente stiintifice si culturale, ori către autoritățile publice centrale/locale în situațiile:

– pentru administrarea site-ului;

– în situațiile în care această comunicare ar fi necesară pentru atribuirea de premii sau alte faciliăți persoanelor vizate, obținute ca urmare a participării lor la diverse campanii promoționale organizate de către Asociatia LUMEN prin intermediul instrumentelor de marketing și a site-urilor sau paginilor noastre de facebook;

– pentru menținerea, personalizarea și îmbunătățirea site-ului și a serviciilor derulate prin intermediul lui;

– pentru statistică, testarea, cercetare și monitorizarea tendințelor de utilizare și activitate, dezvoltarea continuă a site-ului nostru pentru o utilizare ușoară;

– pentru transmiterea de newslettere personalizare în funcție de preferințele căutării dumneavoastră;

– atunci când autoritățile solicită, conform legislației;

  1. Drepturile Conform Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal, aveți următoarele drepturi:
  • dreptul la a fi informat cu privire la prelucrarea datelordumneavoastră personale de către Asociatia LUMEN, conform celor descrise în acest document.
    • dreptul de a accesa datele personale pe care le avem despre dumneavoastră. Acest lucru se poate realiza prin transmiterea unui e-mail la adresa edituralumen@gmail.com;
  • dreptul de a solicita corectarea/ modificarea datelorpe care le avem despre dumneavoastră. Acest lucru se poate realiza prin transmiterea unui e-mail la adresa edituralumen@gmail.com;
  • dreptul de a șterge datele dumneavoastră, de a înceta prelucrarea sau colectarea datelor cu caracter personal. Acest lucru se poate realiza prin transmiterea unui e-mail la adresa edituralumen@gmail.com;
  • dreptul la a opri comunicările de marketingprin newsletter și/sau e-mail sau prin telefon, în orice moment și fără nicio justificare. Acest lucru se poate realiza prin transmiterea unui e-mail la adresa edituralumen@gmail.com;
  • dreptul de a semnala autoritățilorîncălcarea drepturilor prevăzute de Regulamentul general privind protecția datelor cu caracter personal nr. 679/2016 (GDPR). Autoritatea de reglementare în România este: Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate și pentru a vă exercita drepturile menționate mai sus, vă rugăm să ne scrieți la adresa edituralumen@gmail.com sau printr-o cerere scrisă, datată și semnată, către Editura Științifică LUMEN la adresa poștală indicata la Contact.

III. Mesajele de marketing: newsletter, alerte, sms

În momentul în care Clientul solicita oricare dintre serviciile Asociatiei LUMEN sau se înscrie la Newsletter, acceptând Termenii și Condițiile și Politica de Confidențialitate, acesta are dreptul de a-și exprima acordul cu privire la primirea de newsletter din partea Editurii Lumen sau să participe la concursurile organizate de Vânzător.

Datele preluate de la Membru/ Cumparator/ Client în scopul expedierii newsletterelor, alertelor sau SMS-urilor, pot si vor fi folosite de către Asociatia LUMEN în limitele acestei politici. Asociatia LUMEN nu promoveaza SPAM-ul.

Renunțarea la primirea newsletterelor de către Cumpărator sau Client se poate face în orice moment, printr-un e-mail la adresa: edituralumen@gmail.com

 Newsletterele trimise de Asociatia LUMEN au ca scop informarea dumneavoastră privind noutățile și ofertele noastre.

Nu transmitem, nu vindem și nu cedăm terților datele dumneavoastră în scopuri de marketing. Datele transmise unor terți sunt utilizate numai pentru a vă oferi serviciile noastre.

Putem actualiza această Politică din când în când și vom aduce la cunoștința dumneavoastră noile modificări, aici, pe pagina noastră www.edituralumen.ro.

Vă rugăm să consultați periodic Politica noastră de Confidențialitate și Termenii și Condițiile.