Colecția Dimensiuni Culturale

COLECȚIA DIMENSIUNI CULTURALEDESCRIERE:


COLECȚIA DIMENSIUNI CULTURALE îşi propune să publice carte din domeniile: studii culturale, istorie universală, modernă și contemporană, istoriografie, istoria artelor, istoria ideilor, istorie socială, politică și militară, memorie colectivă, antropologie, studii culturale britanice, americane, iudaice, islamice etc., muzeologie, muzeografie și științe ale colecțiilor, bibliologie, etnologie, filosofie, mituri, ritualuri, reprezentări simbolice și studii religioase, filosofia religiei, patrimoniu cultural, arte vizuale, artele spectacolului.

Este o colecție despre redimensionarea și repoziționarea individului în raport cu sine și cu lumea înconjurătoare, realizată prin valorificarea percepției artistice, a lecțiilor istoriei și a căutării frumosului, esteticului. O colecție despre coborârea omului în sine și despre ridicarea omului deasupra sinelui, despre profunzime și în același timp despre viziune generală, globală, unitară, integratoare. O colecție despre umanitate și oameni, despre istoria, gândurile și ideile lor și despre ceea ce pot crea frumos pentru ei înșiși și pentru ceilalți, nu numai pentru ceea ce este, ci mai ales pentru ceea ce va fi.

Colecția DIMENSIUNI CULTURALE publică carte științifică în domeniile indicate mai sus, în conformitate cu Regulamentul editorial al Editurii LUMEN.

 

COORDONATOR DE COLECȚIE – Dr. ANA FRUNZĂ – cercetător în cadrul Centrului de Cercetări Socio-Umane LUMEN

 

 

 

 

 

REDACTOR RESPONSABIL COORDONATOR – Drd. ELENA GAFTON – Centrul de Cercetări Socio-Umane LUMEN, doctorandă în cadrul Școlii Doctorale de Sociologie a Universității din Oradea

 

 

 

 

CATEGORII:


Pentru o descriere detaliata a Colectiei Dimensiuni Culturale va invitam sa vizionati urmatorul clip YouTube

Carti stiintifice | Editura LUMEN | LIBREX2016 | Iasi, Romania

Editura LUMEN participa la cea de-a 24 editie a Targului de carte LIBREX, ce are loc in perioada 9-13 martie 2016.