
ASISTENȚĂ ȘI INTERVENȚIE SOCIALĂ
LUMEN – Copyright © 2002 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALĂ
FORMAT: Tipărit
PAGINI: 137
LIMBA: Română
ISBN: 973-85922-8-3
CUMPĂRĂ ÎN ROMÂNIA PRIN: edituralumen.ro, librarie.net
VIZUALIZEAZĂ CARTEA PE Google Books
GO TO THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE
Descriere:
Omul a fost creat ca fiinţă socială şi trebuie să se raporteze în permanenţă la mediul social în care trebuie să-şi desfăşoare activităţile cotidiene, trebuie să-şi adapteze acţiunile, comportamentele sale (sociale) la cele considerate normale, la un moment dat şi la un anumit tip de societate. În lipsa lor, s-ar instala haosul şi descompunerea. Pentru ca o societate să fie funcţională, ea trebuie să fie capabilă să asigure echilibru între nevoile şi capacităţile membrilor săi, pe de o parte şi cerinţele mediului social, pe de altă parte. Asistenţa socială este activitatea (acţiunea socială) prin care se urmăreşte ajutarea sistemelor sau subsistemelor sociale în disfuncţie (fie acestea persoane, grupuri, comunităţi) pentru a răspunde adecvat cerinţelor sociale şi a elimina dificultăţile ce apar în raporturile acestora cu mediul înconjurător. (Autorul)
Domenii de interes:
- sociologie
- intervenție socială
- calitatea vieții
- tehnici în asistența socială
ACEASTĂ CARTE A FOST CITATĂ ÎN URMĂTOARELE LUCRĂRI
- Canțer, N. (2014). Monitorizare, evaluare şi supervizare în asistenţa socială. Note de curs. Bălți.
- Cojocaru, Ș. (2005). Jumãtatea plinã. Un experiment pentru aplicarea anchetei apreciative. Sociologie Românească, III(2), 127-140
- Șișcan, D. (2011). Integrarea serviciilor de asistenţă socială în cadrul îngrijirilor perinatale [Teză de doctorat]. Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu”
DESPRE AUTOR
PROF UNIV. DR. HABIL. ANTONIO SANDU este cercetător coordonator al Centrului de Cercetări Socio-Umane LUMEN, cadru didactic în cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, coordonator de doctorate în cadrul Școlii Doctorale de Sociologie a Universității din Oradea, directorul Editurii LUMEN şi preşedintele Asociaţiei LUMEN, autor, coautor sau coordonator a peste 40 de volume şi autor sau coautor a peste 150 de articole ştiinţifice în domeniul sociologiei, filosofiei, justiției restaurative, eticii aplicate, asistenței sociale etc. Contribuția originală a activității științifice a autorului pornește de la construcția socială a realității și construcționismului social, așa cum se prezintă acestea din perspectivă semiologică. Prof. Antonio Sandu analizează construcția socială a realității dezvoltând propria versiune a construcționismului social, care operează la intersecția dintre paradigma constructivistă și teoria acțiunii comunicative.