Barbatul si femeia – imaginea unei polemici cu privire la echitatea de gen – Iulian APOSTU, Cristina Georgiana PETRESCU

37,80 lei

BARBATUL SI FEMEIA – IMAGINEA UNEI POLEMICI CU PRIVIRE LA ECHITATEA DE GEN
Iulian APOSTU, Cristina Georgiana PETRESCU

LUMEN – Copyright © 2017 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALĂ

FORMAT: Tipărit

5 în stoc

SKU: 388 Categorie:

Descriere

BARBATUL SI FEMEIA – IMAGINEA UNEI POLEMICI CU PRIVIRE LA ECHITATEA DE GEN

Iulian APOSTU, Cristina Georgiana PETRESCU

LUMEN – Copyright © 2017 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALĂ

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 190          LIMBA: Română

ISBN:  9789731664651

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1


Descriere:

In societatea contemporana femeia isi croieste drumul spre succes cu multa sarguinta si fermitate. Reperele de neclintit din viata femeii moderne sunt afirmarea sociala si independenta financiara, repere care pana nu de mult erau asociate statusului masculin. Astazi, femeia moderna rupe barierele prejudecatilor si cauta lumina egalitatii si echitatii sociale, dupa un drum lung si anevoios in care a luptat pentru drepturile cuvenite. Acest fapt are consecinte si in planul relatiilor conjugale, acolo unde femeia moderna pretinde egalitate in distributia sarcinilor din gospodarie, pretinde mai mult timp pentru carierea sa profesionala, etc. Astfel, ea isi diminueaza timpul petrecut in familie, solicita o mai mare libertate de decizie si pretinde echitate in dezvoltarea rolurilor conjugale. Asadar, afirmarea pe plan profesional, politic si in viata publica a femeilor a dus la reconsiderarea radicala a sarcinilor de rol in familie. (Lect. univ. dr. Iulian APOSTU)


Domenii de interes:

  • sociologie
  • studii de gen
  • sociologia familiei

EVENIMENTE ŞI RECENZII


UNGURU, ELENA (2017). Review for the volume: Barbatul si femeia: imaginea unei polemici cu privire la echitatea de gen. Iasi, Romania: LUMEN Publishing, 2017, authors: Iulian Apostu & Cristina Georgiana Petrescu. Postmodern Openings, 8(2), 62-65. 

În viziunea autorilor volumului, analiza socialului cu privire la evoluția relațiilor de gen oferă în timp o bună perspectivă a relațiilor sociale dintre bărbați și femei, dar poate explica și posibila sincopă a funcționalității conjugale,fata de dezvoltarea relațiilor de rol, sens in care autorii anticipează că evoluția de la tradiționalitate la modernitate a fost realizată cu o intensitate diferită, în funcție de sex, rezistență la noile medii sociale și alte variabile care au a influențat dobândirea valențelor modernității. Importanța volumului este atât una teoretică, cât și una practică, nu numai pentru specialiștii în sociologie, dar și pentru alți cercetători din domeniul științe sociale, interesați de tema de cercetare.

Vezi PDF


MASS MEDIA SI SOCIAL MEDIA


LANSARE AUTOR IULIAN APOSTU, CONFERINTA LUMEN CATES 2017 PARTEA 1

Lansarea volumelor BĂRBATUL ŞI FEMEIA. Imaginea unei polemici cu privire la echitatea de gen – Iulian APOSTU, Cristina PETRESCU & STABILITATE ŞI CONFLICT în CUPLUL CONTEMPORAN – Iulian APOSTU, Cristina – Andreea IACOB, Maria – Adriana IORDACHE in cadrul Conferintei Stiintifice Internationale LUMEN CATES 2017, in Targoviste, 25 noiembrie 2017


LANSARE AUTOR IULIAN APOSTU, CONFERINTA LUMEN CATES 2017 PARTEA 2


LUMEN RSACVP2020 – CONSENSUAL UNION – AN INTERMEDIATE STATE BETWEEN TWO MARRIAGES

Paper presented at the 14TH LUMEN CONFERENCE RSACVP2020 | MAY 22-23, 2020 | IASI, ROMANIA by Iulian APOSTU (Romanian Academy, Institute of Sociology, Bucharest, Romania) – ”Consensual Union – An Intermediate State between Two Marriages”


LUMEN RSACVP2019 CONFERENCE – IULIAN APOSTU – PLENARY SPEECH


ACEASTA CARTE A FOST CITATA IN URMATOARELE LUCRARI


Author: Editura Științifică LUMEN