Enciclopedia curiozitaților. Trecut și prezent – VOL. I, II – Ion Valer Xenofontov

129,15 lei

ENCICLOPEDIA CURIOZITATILOR. TRECUT SI PREZENT
Ion Valer XENOFONTOV

Volumul II

LUMEN – Copyright © 2019 – Colecția DIMENSIUNI CULTURALE

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 267          LIMBA

5 în stoc

SKU: 389 Categorie:

Descriere

ENCICLOPEDIA CURIOZITATILOR. TRECUT SI PREZENT

Ion Valer XENOFONTOV

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen xenofontov enciclopedia 2 site

Volumul II

LUMEN – Copyright © 2019 – Colecția DIMENSIUNI CULTURALE

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 267          LIMBA: Română

ISBN:  978-973-166-526-9

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1

 

 


Descriere:

De cativa ani, Ion Valer Xenofontov, un iubitor de antichitati, un evocator al trecutului si comentator al prezentului, caci – afirma Hegel in „Prelegerile de filosofie a istoriei” – chiar daca scriem despre trecut tot din perspectiva „eternului prezent” o facem – ne propune un florilegiu de curiozitati despre personalitatile, institutiile, manastirile, satele, bisericile, cetatile, dar si despre anumite aspecte ale realitatilor sociale, economice, despre flora si fauna republicii noastre. Se pare ca modul de a aduna asemenea materiale intr-o culegere este aleatoriu, supus unui capriciu de selectare care nu tine de un criteriu anume. (Acad. Mihai CIMPOI)


Domenii de interes:

  • antropologie
  • muzeologie, muzeografie si stiinte ale colectiilor
  • patrimoniu cultural

EVENIMENTE ŞI RECENZII


RECENZIE 

SANDU, ANTONIO. (2019). Book review on “Enciclopedia curiozitatilor. Trecut si prezent”, authored by Ion Xenofontov, LUMEN Publishing House. Journal of Mediation & Social Welfare, 1(1), 64-69.

În volumul Enciclopedia curiozităților.Trecut și prezent, autorul Ion Xenofontov, publica la LUMEN din Iași, România, sub auspiciile Bibliotecii științifice a Institutului Andrei Lupan, Centrul pentru Cercetare Enciclopedică din Republica Moldova, volumul care face obiectul prezentei recenzii, care abordeaza subiecte legate de locurile sfinte, personalități, natură, localități, etnicitate, educație, spații culturale și memorie colectiva, violență, istoric, granițe și timpul liber – toate cu referire la obiectivele din Republica Moldova, dar și parțial cu referiri la astfel de obiective din România.

VEZI PDF

Author: Editura Științifică LUMEN