Fotografii de familie: politica si societate in Romania interbelica – Cristian SANDACHE

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen 91 Sandache

FOTOGRAFII DE FAMILIE: POLITICA SI SOCIETATE IN ROMANIA INTERBELICA

Cristian SANDACHE

LUMEN – Copyright © 2013 – Colecția DIMENSIUNI CULTURALE

FORMAT: Tipărit         

PAGINI: 250         

LIMBA: Română

ISBN:  978-973-166-160-5

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1

CUMPARA IN ROMANIA PRIN: Edituralumen.ro, Librarie.net, Librariaeminescu.ro, Libraria virtuala LUMEN, Anticariat-unu.ro

CUMPĂRĂ ÎN STRĂINĂTATE PRIN: amazon.com, amazon.de, amazon.fr, amazon.es, amazon.it, amazon.co.uk, amazon.ca, Amazon.es, amazon.in, amazon.sg,  libreriauniversitaria.itbokus.comAmazon.co.jp,    walmart.com   bol.com  barnesandnoble.com  adlibris.comBookdepository.com,  Abebooks.com

VIZUALIZEAZĂ CARTEA PE Google Books:

GO TO THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE


Descriere:

Istoricul e obligat să „vadă” dincolo de aparenţele textelor sau evenimentului imediat, să coreleze şi să judece (pe cât posibil), eliminând din analizele sale, ideologizarea sau fetişizarea. Mi- am propus să surprind situaţia unor state din Uniunea Europeană, din perspectiva moştenirilor istorice, a anumitor particularităţi de ordin geopolitic sau etnic, care le-au marcat evoluţia  şi  raporturile cu vecinii,  modul în care potenţialele ameninţări ale viitorului le influenţează politica externă. Am optat pentru maniera eseistică, întrucât cred că aceasta este cea mai accesibilă, fără a cădea în vulgarizare. Cititorul modern nu mai  are  răbdare  să  cerceteze  concepte  abstracte.  Asemenea unui privitor, el are nevoie de viaţă, de acţiune, de culoare.  (Autorul)


Domenii de interes:

  • istorie universala, moderna si contemporana
  • istoriografie
  • memorie colectiva

CUPRINS


INTRODUCERE (pp. 9-12)

CAPITOLUL I (pp. 13-36) – Liberalism tipic românesc

CAPITOLUL II (pp. 37-78) – Aventura ţărănismului

CAPITOLUL III (pp. 79-100) – O lume ideală: socialismul

CAPITOLUL IV (pp. 101-142) – Utopia comunistă. Reperele unei arheologii

CAPITOLUL V (pp. 143-172) – Mişcarea Legionară

CAPITOLUL VI (pp. 173-206) – Svastica şi crucea: Partidul Naţional-Creştin

CAPITOLUL VII (pp. 207-216) – Schiţă de portret: Regele Carol al II-lea

CAPITOLUL VIII (pp. 217-222) – Epilog: O viaţă politică atipică?

BIBLIOGRAFIE (pp. 223-248)


DESPRE AUTOR


Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Cristian Sandache photo 2020Cristian Sandache  a obținut titlul științific de doctor în istorie, in 2001,  specialitatea Istoria Relațiilor Internaționale, la Universitatea din Craiova, sub coordonarea prof.univ.dr. Valeriu Florin Dobrinescu (1943-2003). Din anul 1999 este cadru didactic la Facultatea de Drept a Universității “Mihail Kogălniceanu” din Iași, actualmente fiind conf.univ.dr. și rector al acestei universități. Susține cursurile: Istoria Statului și Dreptului Românesc, Istoria Politică a Lumii Moderne, Alianțe Politico-Militare Contemporane, Regimuri Totalitare și Autoritare în secolul XX, Istoria Europei Centrale și de Est. A publicat 11 volume de specialitate (10 ca unic autor și unul în colaborare), precum și 95 de studii, articole și recenzii în volume și reviste de specialitate, ori în reviste de cultură. Domenii de interes: istoria contemporană a românilor și universală, extrema-dreaptă europeană interbelică, istoria statului și dreptului românesc, istoria relațiilor internaționale, regimuri autoritare și totalitare în secolul XX, critică și istorie literară.

Vezi detalii

Author: Editura Științifică LUMEN