Asistența socială bazată pe evidențe (editia a II-a) – Antonio SANDU, Elena UNGURU (GAFTON), Ana FRUNZĂ

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen sandu wp

ASISTENȚA SOCIALĂ BAZATĂ PE EVIDENȚE

(editia a II-a)

Antonio SANDU, Elena UNGURU (GAFTON), Ana FRUNZĂ

LUMEN – Copyright © 2021 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALA

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 622         LIMBA: Română

ISBN: 978-973-166-599-3

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1

 

 

CUMPĂRĂ PRIN: Edituralumen.ro

GO TO THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE


Descriere:

Practica socială bazată pe dovezi este definită ca o practică asistenţială bazată pe facilitarea proceselor de luare de decizii în scopul eficientizării serviciilor sociale oferite şi a rezultatelor obţinute de beneficiari (Drisko & Grady, 2015). Asistenţa socială bazată pe dovezi s-a dezvoltat în ultimii 20 de ani urmărindu-se o adecvare a practicii asistenţiale bazate pe experienţa şi competenţele profesionistului, pe specificul cazului aflat în lucru, dar mai ales pe rezultatele cercetărilor ştiinţifice în domeniu (Drisko & Grady, 2012), concretizate în ghiduri şi protocoale de practică, ce sunt realizate în conformitate cu cadrul normativ în vigoare şi pe politicile publice agreate la nivelul comunităţii în care se prestează serviciile sociale în discuţie. (Antonio Sandu)


Domenii de interes:

  • asistență socială
  • intervenție socială
  • tehnici în asistența socială

DESPRE AUTORI

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Antonio SANDU 683x1024 1Antonio Sandu. Prof. Univ. Dr. Cadru didactic titular în cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, coordonator de doctorate în cadrul Școlii Doctorale de Sociologie a Universității din Oradea, cercetator coordonator in cadrul Centrului de Cercetări Socio-Umane LUMEN. Principalele sale domenii de interes includ etica, bioetica, asistența socială și filozofia socială. Contribuțiile originale ale activităților științifice ale prof. univ. dr. Antonio Sandu pornesc de la construcția socială a realității și construcționismul social, văzute dintr-o perspectivă semiologică.

Vezi detalii…

 

 

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen poza elena unguruDR. ELENA UNGURU (GAFTON) – Doctor în sociologie, titlu obţinut în iulie 2019 cu teza “ Construcția socială a supervizării în asistența socială. Cercetare în instituții de protecție a copilului din regiunea de N-E a României”, sub conducerea Prof. Univ. Dr. Antonio SANDU. A obţinut diploma de master în Supervizare și Planificare socială (2010) Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi.

Vezi detalii…

 

 

 

Dr. Ana Frunză a obţinut titlul de doctor în filosofie în cadrul Universității Al. I. Cuza din Iaşi, România în anul 2014, cu teza “Către o nouă expertiză etică. Deconstruind valorile etice”. Este Cercetător ştiinţific III în cadrul Centrului de Cercetări Socio-Umane LUMEN din Iaşi, România. Principalele ei domenii de interes sunt etica aplicată, filosofia aplicată, asistenţa socială, supervizarea serviciilor sociale, etica cercetării științifice, bioetica şi expertiza etică.

Vezi detalii…

Author: Editura Științifică LUMEN