ASISTENȚA SOCIALĂ BAZATĂ PE EVIDENȚE
(editia a II-a)
Antonio SANDU, Elena UNGURU (GAFTON), Ana FRUNZĂ
LUMEN – Copyright © 2021 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALA
FORMAT: Tipărit PAGINI: 622 LIMBA: Română
ISBN: 978-973-166-599-3
CUMPĂRĂ PRIN: Edituralumen.ro
GO TO THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE
Descriere:
Practica socială bazată pe dovezi este definită ca o practică asistenţială bazată pe facilitarea proceselor de luare de decizii în scopul eficientizării serviciilor sociale oferite şi a rezultatelor obţinute de beneficiari (Drisko & Grady, 2015). Asistenţa socială bazată pe dovezi s-a dezvoltat în ultimii 20 de ani urmărindu-se o adecvare a practicii asistenţiale bazate pe experienţa şi competenţele profesionistului, pe specificul cazului aflat în lucru, dar mai ales pe rezultatele cercetărilor ştiinţifice în domeniu (Drisko & Grady, 2012), concretizate în ghiduri şi protocoale de practică, ce sunt realizate în conformitate cu cadrul normativ în vigoare şi pe politicile publice agreate la nivelul comunităţii în care se prestează serviciile sociale în discuţie. (Antonio Sandu)
Domenii de interes:
- asistență socială
- intervenție socială
- tehnici în asistența socială
DESPRE AUTORI
Antonio Sandu. Prof. Univ. Dr. Cadru didactic titular în cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, coordonator de doctorate în cadrul Școlii Doctorale de Sociologie a Universității din Oradea, cercetator coordonator in cadrul Centrului de Cercetări Socio-Umane LUMEN. Principalele sale domenii de interes includ etica, bioetica, asistența socială și filozofia socială. Contribuțiile originale ale activităților științifice ale prof. univ. dr. Antonio Sandu pornesc de la construcția socială a realității și construcționismul social, văzute dintr-o perspectivă semiologică.
DR. ELENA UNGURU (GAFTON) – Doctor în sociologie, titlu obţinut în iulie 2019 cu teza “ Construcția socială a supervizării în asistența socială. Cercetare în instituții de protecție a copilului din regiunea de N-E a României”, sub conducerea Prof. Univ. Dr. Antonio SANDU. A obţinut diploma de master în Supervizare și Planificare socială (2010) Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi.
Dr. Ana Frunză a obţinut titlul de doctor în filosofie în cadrul Universității Al. I. Cuza din Iaşi, România în anul 2014, cu teza “Către o nouă expertiză etică. Deconstruind valorile etice”. Este Cercetător ştiinţific III în cadrul Centrului de Cercetări Socio-Umane LUMEN din Iaşi, România. Principalele ei domenii de interes sunt etica aplicată, filosofia aplicată, asistenţa socială, supervizarea serviciilor sociale, etica cercetării științifice, bioetica şi expertiza etică.