Stabilitate si conflict in cuplul contemporan – Iulian APOSTU, Cristina Andreea IACOB, Maria Adriana IORDACHE

STABILITATE SI CONFLICT IN CUPLUL CONTEMPORAN

Iulian APOSTU, Cristina Andreea IACOB, Maria Adriana IORDACHE

LUMENCopyright © 2017 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALĂ

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 188          LIMBA: Română

ISBN:  9789731664644

CUMPĂRĂ PRIN: Librărie.net

GO TO THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE


Descriere:

Provocarile sociale ale contemporaneitatii tind sa influenteze toate subsistemele si poate, in primul rand pe cel familial. Astfel, de la spatiul traditional si pana la tendintele post-modernitatii, familia a cunoscut o diversitate de modalitati de a fi. Tendintele individualismului conjugal afecteaza din ce in ce mai mult solidaritatea cuplului marital, modalitatea prin care individul reuseste sa-l incorporeze pe celalalt in sine. In acest sens, cartea isi propune sa investigheze in detaliu cauzele care au contribuit la transformarea cuplului conjugal pentru ne putea forma o opinie cat mai clara asupra tendintelor si provocarilor noi cu privire la conjugalitate. Importanta acestui studiu deriva din faptul ca prin identificarea diferentelor de mentalitate de la un sistem conjugal la altul cu privire la institutia casatoriei si la modul de indeplinire a functiilor in cuplul marital, se pot evidentia mai bine orientarile diferite ale tinerilor in ceea ce priveste asumarea si indeplinirea functiilor, dar si modalitatea in care o potentiala coabitare cu familiile de origine pot fi sau nu functionale. (Lect. univ. dr. Iulian APOSTU)


Domenii de interes:

  • sociologie
  • psihologie sociala
  • sociologia familiei
  • cuplu conjugal

CUPRINS

View PDF


EVENIMENTE ŞI RECENZII


RECENZIE 

UNGURU, ELENA. (2017). Review for the volume: Stabilitate si conflict in cuplul contemporan. Iasi, Romania: LUMEN Publishing, 2017, authors: Iulian Apostu, Cristina-Andreea Iacob & Maria-Adriana Iordache. Revista Romaneasca pentru Educatie Multidimensionala, 9(2), 111-115.

Volumul dezvoltă o adevărată radiografie a familiei românesti de la tradiționalism la modernitate. Autorii insistă asupra modificării funcționale care a marcat structurile conjugale în tranziția la neomodernitate. Se evidențiază cu prioritate evoluția tipurilor de solidaritate, din cea mecanică, în care personalitatea individului a fost suprimata în favoarea normelor sociale impuse și asumate necondiționat, inclusiv a celor care au definit relațiile de gen, statutul conjugal, constituirea și feminizarea cuplului conjugal ca formă organică de solidaritate, în care partenerii își decid propria formă de interacțiune, structura relației de gen, distribuția rolurilor conjugale etc.

VEZI PDF

Author: Editura LUMEN