Barbatul si femeia – imaginea unei polemici cu privire la echitatea de gen – Iulian APOSTU, Cristina Georgiana PETRESCU

BARBATUL SI FEMEIA – IMAGINEA UNEI POLEMICI CU PRIVIRE LA ECHITATEA DE GEN

Iulian APOSTU, Cristina Georgiana PETRESCU

LUMENCopyright © 2017 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALĂ

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 190          LIMBA: Română

ISBN:  9789731664651

CUMPĂRĂ PRIN: Librărie.net

GO TO THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE


Descriere:

In societatea contemporana femeia isi croieste drumul spre succes cu multa sarguinta si fermitate. Reperele de neclintit din viata femeii moderne sunt afirmarea sociala si independenta financiara, repere care pana nu de mult erau asociate statusului masculin. Astazi, femeia moderna rupe barierele prejudecatilor si cauta lumina egalitatii si echitatii sociale, dupa un drum lung si anevoios in care a luptat pentru drepturile cuvenite. Acest fapt are consecinte si in planul relatiilor conjugale, acolo unde femeia moderna pretinde egalitate in distributia sarcinilor din gospodarie, pretinde mai mult timp pentru carierea sa profesionala, etc. Astfel, ea isi diminueaza timpul petrecut in familie, solicita o mai mare libertate de decizie si pretinde echitate in dezvoltarea rolurilor conjugale. Asadar, afirmarea pe plan profesional, politic si in viata publica a femeilor a dus la reconsiderarea radicala a sarcinilor de rol in familie. (Lect. univ. dr. Iulian APOSTU)


Domenii de interes:

  • sociologie
  • studii de gen
  • sociologia familiei

CUPRINS

View PDF


EVENIMENTE ŞI RECENZII


UNGURU, ELENA (2017). Review for the volume: Barbatul si femeia: imaginea unei polemici cu privire la echitatea de gen. Iasi, Romania: LUMEN Publishing, 2017, authors: Iulian Apostu & Cristina Georgiana Petrescu. Postmodern Openings, 8(2), 62-65. 

În viziunea autorilor volumului, analiza socialului cu privire la evoluția relațiilor de gen oferă în timp o bună perspectivă a relațiilor sociale dintre bărbați și femei, dar poate explica și posibila sincopă a funcționalității conjugale,fata de dezvoltarea relațiilor de rol, sens in care autorii anticipează că evoluția de la tradiționalitate la modernitate a fost realizată cu o intensitate diferită, în funcție de sex, rezistență la noile medii sociale și alte variabile care au a influențat dobândirea valențelor modernității. Importanța volumului este atât una teoretică, cât și una practică, nu numai pentru specialiștii în sociologie, dar și pentru alți cercetători din domeniul științe sociale, interesați de tema de cercetare.

Vezi PDF

Author: Editura LUMEN