Schimbari identitare in lumea migratiei internationale – Viorica Cristina CORMOS

Suntem in vacanta! Vă mulțumim pentru interesul acordat editurii noastre! Echipa responsabila cu distribuția de carte este în vacanță până la sfârșitul lunii septembrie! Va așteptăm după 1 august!

45,00 lei

SCHIMBARI IDENTITARE IN LUMEA MIGRATIEI INTERNATIONALE
Viorica Cristina CORMOS

LUMEN – Copyright © 2015 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALĂ

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 300          LIMBA: Română

5 în stoc

SKU: 422 Categorii: ,

Descriere

SCHIMBARI IDENTITARE IN LUMEA MIGRATIEI INTERNATIONALE

Viorica Cristina CORMOS

LUMEN – Copyright © 2015 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALĂ

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 300          LIMBA: Română

ISBN:  978-973-166-411-8

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1


Descriere:

Tema este nu doar actuala si sensibila, ci si grava. Conform datelor disponibile la nivel european, romanii constituie grupul migrator cel mai numeros provenit dintr-una dintre tarile membre Uniunii Europene in interiorul acesteia, in jur de doua milioane (doar marocanii si turcii par a-i depasi ca numar, dar ei vin din tari exterioare Uniunii). Acest lucru spune multe despre pozitia tarii noastre in actuala configuratie geopolitica, economica si culturala a continentului. Desigur, cauzele, durata, experientele migratiei sunt multiple, populatia migratoare, aflata de altfel in numar important si in afara Europei, nu este una omogena, neputand fi inclusa intr-o formula exclusiva gen „capsunarii” sau „fuga creierilor” (brain drain), a „elitelor”. Fenomenul nu este nici unul exclusiv romanesc si nici macar nou in istoria nationala, chiar daca invatasem la scoala ca romanii sunt un popor statornic, care a facut fata de veacuri altor popoare migratoare. (Autoarea)


Domenii de interes:

  • sociologie
  • stiinte politice
  • migratie internationala
  • identitate nationala

EVENIMENTE ŞI RECENZII


RECENZIE 

BALAN, CARMEN CORNELIA. (2015). Identity Change in the World of International Migration. Book review for the volume Schimbări identitare în lumea migraţiei internaţionale, author Viorica – Cristina Cormoş, Lumen Publishing House. Postmodern Openings, 6(2), 125-128.

În această nouă publicație, Cristina Cormos abordează profesional o problemă sensibilă, complexă și dificilă în același timp și reușește ambițios să ne ofere o imagine a migrației internaționale privită prin schimbarea identității. Pornind de la ipoteza că „migrația este o schimbare care se produce simultan atât pe tărâmul fizic, cât și pe cel socio-cultural, ceea ce implică nu numai deplasarea de la o comunitate la alta, ci și dezintegrarea legăturilor structurale în zona de plecare, paralelă cu o asimilare culturală a mediului de destinație ”, autoarea analizează schimbările de identitate ale emigranților pe întregul proces de migrație, factorii care stau la baza acestor modificări, precum și consecințele și implicațiile acestor factori în migrația de întoarcere. Problemele abordate în cadrul acestei cărți acoperă, de asemenea, schimbările apărute în familia și comunitatea de origine, ca urmare a absenței unuia dintre membrii acesteia, respectiv a manifestării schimbărilor de identitate.

VEZI PDF

Informații suplimentare

Greutate1 kg

Author: Editura Științifică LUMEN