Costuri sociale ale migratiei externe din Romania (Editia a II-a) – Daniela Petronela FERARU

Suntem in vacanta! Vă mulțumim pentru interesul acordat editurii noastre! Echipa responsabila cu distribuția de carte este în vacanță până la sfârșitul lunii septembrie! Va așteptăm după 1 august!

44,00 lei

COSTURI SOCIALE ALE MIGRATIEI EXTERNE DIN ROMANIA
Daniela Petronela FERARU

LUMEN – Copyright © 2019 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALA

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 236           LIMBA: Română

9 în stoc

SKU: 438 Categorie:

Descriere

COSTURI SOCIALE ALE MIGRATIEI EXTERNE DIN ROMANIA

Daniela Petronela FERARU

LUMEN – Copyright © 2019 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALA

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 236           LIMBA: Română

ISBN: 978-973-166-543-6

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1


Descriere:

Cercetarea de faţă îşi propune abordarea în manieră explicativă a fenomenului migraţiei, în primul rând să testeze care sunt costurile sociale ale migraţiei externe din România. S-a încercat găsirea unor răspunsuri prin raportare la acest tip specific de migraţiune, mai exact migraţia externă sau internaţională circulatorie de tip dute-vino care a înregistrat o creştere constantă în România în ultimii ani. Deplasările pentru muncă în străinătate sunt parte a unei strategii de viaţă cu efecte majore asupra individului /gospodăriei. Are loc în acest sens, o evidenţiere a costurilor sociale ale fenomenului care capătă amploare, cu efecte la nivel naţional. Studiul de faţă are la bază întrebările: care sunt motivele care îi determină pe români să plece la muncă în străinătate, în ce condiţii pleacă legal sau ilegal, percepţia românilor despre situaţia de astăzi a României, percepţia acestora despre zona de emigrare, care sunt costurile, care sunt beneficiile şi pierderile migraţiei externe. În această lucrare fenomenul migraţiei este studiat dintr-o perspectivă mai largă, interesând atât indivizii în ipostaza imigrării (intrări) şi a emigrării (ieşiri), sunt luate în calcul ambele forme de migraţie întrucât orice act migratoriu este în acelaşi timp o migraţie şi o emigraţie.(Autoarea)


Domenii de interes:

  • sociologie
  • migratie externa

EVENIMENTE ŞI RECENZII


RECENZIE 

FRUNZA, ANA. (2019). Review on “Costuri sociale ale migraţiei externe din România”, authored by Daniela Petronela FERARU, LUMEN Publishing House. Logos Universality Mentality Education Novelty: Political Sciences and European Studies, 5(1), 59-61.

Volumul poate fi o lectură interesantă pentru cei interesați de dimensiunile migrației ca fenomen care afectează societatea românească, precum și costurile sale concrete. Volumul poate fi util atât pentru sociologi și politologi, cât și pentru specialiști sau studenți în domenii precum administrația publică, asistenta socială, științe economice, studii culturale și mai mult pentru cei interesați de politicile publice și programele care vizează politici sociale solide de recuperare a limbii române, a capitalui social și pentru a reduce costurile sociale pe care migrația le presupune pentru societatea românească contemporană.

VEZI PDF

Informații suplimentare

Greutate0,5 kg

Author: Editura Științifică LUMEN