Religie si migratie in Romania contemporana. Studiu de caz: romanii din Italia – Daniela Petronela FERARU

Suntem in vacanta! Vă mulțumim pentru interesul acordat editurii noastre! Echipa responsabila cu distribuția de carte este în vacanță până la sfârșitul lunii septembrie! Va așteptăm după 1 august!

53,07 lei

RELIGIE SI MIGRATIE IN ROMANIA CONTEMPORNA. STUDIU DE CAZ: ROMANII DIN ITALIA
Daniela Petronela FERARU

LUMEN – Copyright © 2016 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALĂ

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 448

19 în stoc

SKU: 58 Categorie:

Descriere

RELIGIE SI MIGRATIE IN ROMANIA CONTEMPORNA. STUDIU DE CAZ: ROMANII DIN ITALIA

Daniela Petronela FERARU

LUMEN – Copyright © 2016 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALĂ

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 448          LIMBA: Română

ISBN:  9789731664248

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1


Descriere:

Lucrarea intitulata Religie si migratie in Romania contemporana. Studiu de caz: Romanii din Italia isi propune sa evalueze critic migratia externa a comunitatilor transnationale din Romania contemporana. Scopul lucrarii este axat pe importanta realitatii transnationale in analiza migratiei internationale, pe relatiile interetnice cat si pe grupurile etnice defavorizate. Sunt exploatate in principal relatiile dintre romani in strainatate, relatiile dintre minoritatile etnice si spatiile transnationale. In centrul atentiei se afla relatia dintre „comunitatile transnationale” si „acasa”, unde „acasa” este mereu altundeva, mereu in schimbare pentru acele identitati orientate spre dezvoltare cu diverse implicatii sociale, cu spatii geopolitice transformate. (Autoarea)


Domenii de interes:

  • sociologie
  • migratie externa
  • transnationalism
  • constructie identitara

CUPRINS

View PDF


DESPRE AUTOR


Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen poza FERARU

PETRONELA DANIELA FERARU (n. 1974) este doctor in sociologie și a scris următoarele volume: Costuri sociale ale migraţiei externe din România (Editura Științifică Lumen, Iaşi, 2007), Condiţiile deţinuţilor din România înaintea aderării la Uniunea Europeană (Editura Științifică Lumen, Iaşi, 2008), Libera circulaţie a persoanelor în Uniunea Europeană. Despre condiţiile imigranţilor români în Europa după aderare (Editura Științifică Lumen, Iaşi, 2008), Migraţie şi dezvoltare. Aspecte socioeconomice şi tendinţe (Editura Științifică Lumen, Iaşi, 2011), Românii din Torino între integrare, dezintegrare şi reintegrare (Editura Științifică Lumen, Iaşi, 2011), Social costs of the external migration in Romania (Editura Științifică Lumen, Iaşi, 2011).

Informații suplimentare

Greutate1 kg

Author: Editura Științifică LUMEN