Adversus Haereses. Filosofie crestina si dialog cultural (vol. III) – Tudor GHIDEANU

Suntem in vacanta! Vă mulțumim pentru interesul acordat editurii noastre! Echipa responsabila cu distribuția de carte este în vacanță până la sfârșitul lunii septembrie! Va așteptăm după 1 octombrie!

96,60 lei

 

ADVERSUS HAERESES. FILOSOFIE CRESTINA SI DIALOG CULTURAL (vol. III)
LUMEN – Copyright © 2009 – Colecția DIMENSIUNI CULTURALE

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 761          LIMBA: Română

5 în stoc

SKU: 341 Categorie:

Descriere

 

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen 52 Ghideanu

ADVERSUS HAERESES. FILOSOFIE CRESTINA SI DIALOG CULTURAL (vol. III)

Tudor GHIDEANU

LUMEN – Copyright © 2009 – Colecția DIMENSIUNI CULTURALE

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 761          LIMBA: Română

ISBN:  978-973-166-166-7

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1

 

 


Descriere:

Volumul I – Trateaza o serie de teme de filosofie crestina si dialog cultural, intre care fenomenologia trăirii şi iubirii creştine. (Editura Științifică LUMEN)

Volumul II – Aflăm că: Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova slujind valorile tradiţionale ale binecredinciosului popor (?) al Republicii Moldova, a luat „atitudine fermă împotriva legii cultelor, votată în Parlament, ca fiind o „lege antihristică”, lege care pune pe picior de egalitate „credinţa strămoşească cu alte culte, inclusiv cel păgân” ?!, lege inadmisibilă! Convingerea fundamentală a demersului înaintat preşedintelui Vladimir Voronin, este acesta: „Noi cunoaştem că nici un drum nu are rost, dacă nu duce spre biserică, şi de aceea credem că nici o lege nu are rost, dacă nu apră poporul băştinaş şi credinţa lui”. (Autorul)

Volumul III –  Volumul cuprinde de la lucrari cu specific teologic precum Viata crestina-pregatire pentru inviere, Calea luminii şi calea întunericului, Introducerile la epistola catre coloseni si epistolele catre tesaloniceni pana la lucrari din filosofia crestina Aethicus histricus – un filosof straroman de la Histria, Coerenta diacronică a faptelor apostolilor, Fiinta/logos-ul-intru-bucurie, Timpul si lumina – o perspectiva fenomenologica in filosofia contemporana. (Editura Științifică LUMEN)


Domenii de interes:

  • filosofie
  • mituri, ritualuri simbolice si studii religioase, filosofia religiei
  • filosofie crestina
  • dialog cultural

Author: Editura Științifică LUMEN