Filosofie sociala – Antonio SANDU

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen SANDU Filosofie sociala

FILOSOFIE SOCIALA

Antonio SANDU

LUMEN – Copyright © 2012 – Colecția DIMENSIUNI CULTURALE

FORMAT: Tipărit         

PAGINI: 132         

LIMBA: Română

ISBN:  978-973-166-301-2

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1

CUMPĂRĂ PRIN: Edituralumen.roLibrariaeminescu.roLibraria virtuala LUMENLibrarie.net,  elefant.ro

VIZUALIZEAZĂ CARTEA PE Google Books

GO TO THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE


Descriere:

Volumul urmareste sa creioneze principalele domenii de interes ale Filosofiei sociale in contemporaneitate, atat intr-o abordare istorica cat si tematica.

Volumul este structurat pe unitati de invatare, capitole si cursuri. Unele cursuri au in componenta o serie de problematizari suplimentare, marcate ca atare, cu un mai inalt nivel de abstractizare al informatiei. Pe langa acestea volumul cuprinde o serie de propuneri pentru teme de seminar ce pot fi abordate de studenti, in baza unor lecturi suplimentare. (Autorul)


Domenii de interes:

  • filosofie
  • sociologie
  • filosofie sociala

CUPRINS


CUVÂNT ÎNAINTE (pp. 9-10)

FILOSOFIA SOCIALĂ CA DISCIPLINĂ ACADEMICĂ (pp. 11-16)

PARTEA I (pp. 17-98) – Abordări istorice în filosofia social-politică

Filosofia socială în antichitate filosofia socială în evul mediu; Reformă şi renaştere; Iluminismul în filosofia socială; Gândirea socială în filosofia clasică germană; Modernitatea şi schimbările sociale; Direcţii ale filosofiei sociale în contemporaneitate.

PARTEA A II-A (pp. 99-164) – Realitatea socială de la construcţie la discurs

Construcţionismul social; Teoria acţiunii afirmative; „Democratizarea” accesului la transcendenţă.

PARTEA A III-A (pp. 165-176) – Elemente de epistemologie socială şi filosofia cercetării

Epistemologie socială.

BIBLIOGRAFIE (pp. 177-187)

ANEXĂ (pp. 188)


MASS MEDIA SI SOCIAL MEDIA


ANTONIO SANDU: CONSTRUCTIONISMUL SOCIAL

Descriere:

Curs online sustinut de Prof. Univ. Dr. Antonio Sandu: Introducere in sociologia administratiei publice – 2020. Unitatea de invatare # 2 : Elemente de istoria sociologiei Prelegerea nr. 2.6 – Constructionismul social Pachetul de curs poate fi achizitionat de pe site-ul www.edituralumen.ro sau de pe eMAG incepand cu luna octombrie 2020 – si contine, alaturi de toate inregistrarile aferente intregului curs, volumul “Introducere in sociologia administratiei publice” (suportul de curs) impreuna cu volumele aditionale cursului, ale aceluiasi autor: “Elemente de sociologie si logica” (EDP), “Elemente de sociologie. Sociologie generala. Sociologie juridica. Metodologia cercetarii sociale” (Tritonic), “Fundamente ale stiintelor sociale” (Lumen). Persoanele care doresc sa achizitioneze pachetul de curs complet vor beneficia de doua ore de consultatii online cu autorul cursului si de asemenea de un modul de testare online. Pentru cei interesati – in curand, la Editura Științifică Lumen va fi disponibil pachetul extins de eTraining pentru specialisti in administratie publica, care va contine suplimentar cursurile “Comunicare in administratie publica”, “Relatii publice pentru administratia publica”, “Elemente de etica profesionala in administratia publica” si “Introducere in asistenta sociala”.


ACEASTA CARTE A FOST CITATA IN URMATOARELE LUCRARIDESPRE AUTOR


 

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen poza antonio sanduPROF UNIV. DR. HABIL. ANTONIO SANDU este cercetător coordonator al Centrului de Cercetări Socio-Umane LUMEN, cadru didactic în cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, coordonator de doctorate în cadrul Școlii Doctorale de Sociologie a Universității din Oradea, directorul Editurii LUMEN şi preşedintele Asociaţiei LUMEN, autor, coautor sau coordonator a peste 40 de volume şi autor sau coautor a peste 150 de articole ştiinţifice în domeniul sociologiei, filosofiei, justiției restaurative, eticii aplicate, asistenței sociale etc. Contribuția originală a activității științifice a autorului pornește de la construcția socială a realității și construcționismului social, așa cum se prezintă acestea din perspectivă semiologică. Prof. Antonio Sandu analizează construcția socială a realității dezvoltând propria versiune a construcționismului social, care operează la intersecția dintre paradigma constructivistă și teoria acțiunii comunicative.

Vezi detalii…

Author: Editura Științifică LUMEN