Epoca Mitterrand si impactul sau asupra constructiei europene – Loredana PATRUTIU BALTES

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen 77 Patrutiu

EPOCA MITTERAND SI IMPACTUL SAU ASUPRA CONSTRUCTIEI EUROPENE

Loredana PATRUTIU BALTES

LUMEN – Copyright © 2012 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALĂ

FORMAT: Tipărit       

PAGINI: 550         

LIMBA: Română

ISBN:  978-973-166-317-3

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1

CUMPĂRĂ  ÎN ROMÂNIA PRIN: Edituralumen.ro, Librăria Virtuala, emag.ro, cel.ro, libris.ro

CUMPĂRĂ ÎN STRĂINĂTATE PRIN: amazon.com, amazon.de, amazon.fr, amazon.es, amazon.it, amazon.co.uk, amazon.ca, amazon.in, amazon.sg, amazon.ae, biblio.com, mesageria.md

VIZUALIZEAZĂ CARTEA PE Google Books

GO TO THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE


Descriere:

Volumul Epoca Mitterrand si impactul sau asupra constructiei europene reprezinta o incursiune in viata politica a Frantei din timpul mandatelor lui François Mitterrand, autorul urmarind sa prezinte corelatia dintre epoca lui Mitterrand si procesul de constructie a comunitatii europene. In acest sens, autorul porneste de la o analiza a vietii personale a presedintelui, pentru ca, mai apoi, sa treaca la cercetarea amanuntita a politicilor duse de acesta pe parcursul mandatului sau. Astfel, Mitterrand este vazut de catre autor ca acea personalitate pregnanta de pe scena vietii politice franceze care a fascinat si continua sa fascineze nu doar prin activitatea sa politica, ci si prin destinul sau exceptional. (Autoarea)


Domenii de interes:

  • studii europene
  • stiinte politice
  • constructie europene

CUPRINS


INTRODUCERE (pp. 13-24)

CAPITOLUL I (pp. 13-24) – Omul şi preşedintele François Mitterrand

Omul François Mitterrand.

CAPITOLUL II (pp. 99-184) –  Epoca Mitterrand

Politica economică a Franţei în timpul celor două mandate ale preşedintelui Mitterrand; Politica socială a Franţei în timpul celor două mandate prezidenţiale ale lui Mitterrand; Reformele de democratizare şi liberalizare ale societăţii franceze sub preşedinţia lui François Mitterrand; Politica culturală a Franţei în timpul preşedinţiei lui François Mitterrand.

CAPITOLUL III (pp. 185-312) – Franţa. O nouă viziune internaţională şi regională

Relaţiile Franţei cu Africa; Politica externă a Franţei cu ţările arabe; Politica externă a Franţei faţă de America Latină; Politica lui François Mitterrand faţă de Statele Unite; Politica Franţei faţă de URSS; Politica Franţei faţă de China; Poziţia Franţei în contextul Războiului din Golf; Poziţia Franţei în contextul conflictului din Iugoslavia; Poziţia preşedintelui Mitterrand în conflictul din Noua Caledonie.

CAPITOLUL IV (pp. 313-456) – Procesul de construcţie europeană în perioada 1981 – 1995

Colaborarea franco – germană, motorul construcţiei europene în anii ’80 – ’90; Politica externă a Franţei faţă de Europa Centrală şi de Est în contextul revoluţiilor din 1989; François Mitterrand, lider al construcţiei europene în anii ’80 şi începutul anilor ’90.

CAPITOLUL V (pp. 457-474) – Concluzii

CAPITOLUL VI (pp. 475-513) – Bibliografie generală

ANEXE (pp. 514-548)


DESPRE AUTOR


LOREDANA PĂTRUȚIU BALTEȘ este Specialist Marketing la Pentalog România, companie în care gestionează traficul web și echipele de SEO, face studii de piață și realizează activități de web marketing. În trecut a fost Lector Universitar Doctor Asociat la Facultatea de Sociologie şi Comunicare, Universitatea „Transilvania” din Braşov și a fost cadru didactic asociat la Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” din Braşov. Este Doctor în Istorie (titlu acordat de către Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca) și Doctor în Marketing (titlu acordat de către Universitatea „Transilvania” din Braşov). Deține acreditări în Managment și strategii de afaceri și în Relații Publice eliberate de Universitatea „Transilvania” din Braşov.

Vezi detalii…

Author: Editura Științifică LUMEN