Etica si dezvoltare comunitara – Ana CARAS

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen 10 Caras

ETICA SI DEZVOLTARE COMUNITARA

Ana CARAS

LUMEN – Copyright © 2013 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALĂ

FORMAT: Tipărit         

PAGINI: 198         

LIMBA: Română

ISBN:  978-973-166-362-3

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1

CUMPARA IN ROMANIA PRIN: Edituralumen.roelefant.ro, emag.ro, librarie.net

CUMPARA IN STRAINATATE PRIN: Amazon.com, Amazon.co.uk, Amazon.ca, Amazon.es, Amazon.de, Amazon.it, Amazon.in, Biblio.com, Biblio.co.uk, Alibris.com, Ebay.com, Abebooks.com, Abebooks.fr

VIZUALIZEAZĂ CARTEA PE Google Books

GO TO THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE


Descriere:

Volumul “Etica si dezvoltare comunitara” doreste sa aduca in atentia publicului interesat din domeniul social si uman, o tema de antropologie sociala legata de nevoia de dezvoltare la nivel comunitar, prin si pentru oameni. Natura etica a cercetarii care a stat la baza acestui volum este in principal evidentiata de modul in care membrii unei comunitati consimt si actioneaza unitar in vederea schimbarii si imbunatatirii propriului status social.

Lucrarea se adreseaza specialistilor in antropologie, interesati de dezvoltarea sociala, economica si culturala a comunitatilor, dar si sociologilor, asistentilor sociali, precum si studentilor in domeniul socio-uman. (Autoarea)


Domenii de interes:

  • sociologie
  • etica aplicata
  • dezvoltare comunitara

CUPRINS


INTRODUCERE (pp. 7-10)

CAPITOLUL I (pp. 11-28) – Dezvoltarea comunitară. O analiză etică

Dezvoltarea comunitară – caracteristici; Modele de dezvoltare comunitară; Schimbarea în comunitatea rurală; Valori şi principii etice în dezvoltarea comunitară; Dreptatea distributivă – modele teoretice.

CAPITOLUL II (pp. 29-50) – Diagnoza comunităţilor rurale

Caracteristici specifice satului românesc; Calitatea vieţii în comunităţile rurale; Starea economică a membrilor comunităţilor; Dificultăţi întâlnite în comunităţile rurale; Sănătatea – serviciile sanitare în mediul rural.

CAPITOLUL III (pp. 51-78) – Dezvoltarea comunităţilor prin intermediul programelor

Specificul organizaţiilor nonguvernamentale; Programele de dezvoltare comunitară în comunităţile rurale.

CAPITOLUL IV (pp. 79-100) – Cadru metodologic – analiză calitativă

Scopul şi ipotezele cercetării; Operaţionalizarea conceptelor; Grupul ţintă- stabilirea eşantionului; Metodologia utilizată în realizarea cercetării.

CAPITOLUL V (pp. 101-175) – Studiu de caz – evaluare în dezvoltarea comunitară în mediul rural

Analiza şi interpretarea datelor obţinute prin interviu; Analiza şi interpretarea datelor obţinute prin focus grup; Concluziile studiului.

BIBLIOGRAFIE (pp. 176-184)

ANEXE (pp. 185-196)


PUTETI CITI ACEASTA CARTE IN URMATOARELE BILIOTECI


Biblioteci indexate Worldcat / KVK:

Biblioteci universitare:

Biblioteci judetene:


ACEASTA CARTE A FOST CITATA IN URMATOARELE LUCRARI:DESPRE AUTOR


ANA FRUNZĂ (CARAS) a obţinut titlul de doctor în filosofie în cadrul Universității Al. I. Cuza din Iaşi, România în anul 2014, cu teza “Către o nouă expertiză etică. Deconstruind valorile etice”. Este Cercetător ştiinţific III în cadrul Centrului de Cercetări Socio-Umane LUMEN din Iaşi, România. Principalele ei domenii de interes sunt etica aplicată, filosofia aplicată, asistenţa socială, supervizarea serviciilor sociale, etica cercetării științifice, bioetica şi expertiza etică. În calitate de cercetător bursier în cadrul unui Program avansat certificat în etica cercetării, desfășurat de către Union Graduate College Center for Bioethics și Clinical Leadership (Schenectady, New York) in parteneriat cu Departmentul de Istorie Medicală și Etică a Universității Vilnius (Vilnius, Lithuania) a absolvit cursuri în „International Bioethics”, „International Research Ethics”, „Research Ethics”. (2016). O parte semnificativă a cercetării sale științifice se orientează în jurul…

Vezi detalii…

Author: Editura Științifică LUMEN