Dimensiuni etice ale comunicarii in postmodernitate – Antonio SANDU

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen 62 Sandu

DIMENSIUNI ETICE ALE COMUNICARII IN POSTMODERNITATE

Antonio SANDU

LUMEN – Copyright © 2009 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALĂ

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 218          LIMBA: Română

ISBN:  978-973-166-176-6

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1

CUMPARA IN ROMANIA PRIN: Edituralumen.ro, Librariavertuala.com, Librarie.net, Libris.ro, Portokal.ro

CUMPARA IN STRAINATATE PRIN: Mesageria.md

GO TO THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE


Descriere:

Volumul de fata se constituie intr-o incercare de a identifica dimensiunile etice ale unei paradigme culturale care capata din ce in ce mai mult dinamism si anvergura: Paradigma holista sau dupa Theodor Codreanu paradigma transmoderna (2005). Etapa in care aceasta paradigma se afirma plenar convenim sa o numim transmodernitate. Transmodernitatea coexista in acest moment cu postmodernitatea si de aceea multi autori identifica cele doua paradigme, considerandu-le o singura matrice culturala. Noi preferam sa sesizam ca distinctie intre cele doua modele o tendinta centripeta, de focalizare in unitatea fundamentala a lumii, pentru transmodernism si o tendinta centrifuga, deconstructiva, specifica postmodernitatii. (Autorul)


Domenii de interes:

  • etica aplicata
  • stiintele comunicarii
  • postmodernitate

CUPRINS


INTRODUCERE (pp. 7-12)

CAPITOLUL I (pp. 13-20) – Comunicare şi semiotică

CAPITOLUL II (pp. 21-36) – Rădăcini filosofico-ştiinţifice ale (post)transmodernităţii

De la dialectica hegeliană; La romantismul german; Cotitura transmodernă: O paradigmă a timpului prezent; Construcţionismul; O provocare metodologică.

CAPITOLUL III (pp. 37-120) – Fundamentări epistemice ale construcţiei etice post(trans)moderne

Ierarhii ale adevărului ştiinţific; De la viziunea fractalică la recuperarea semio-logică a universului: spre o metodologie novatoare.

CAPITOLUL IV (pp. 121-146) – Reconstrucţii etice în postmodernitate

Dimensiunea creştină a eticii afirmative; Succesul şi graţia; Dimensiuni ale eticii afirmative; Apartenenţa şi fidelitatea; Dimensiuni ale eticii afirmative; Democratizarea accesului la transcendenţă dimensiune a eticii afirmative.

CAPITOLUL V (pp. 147-204) – Dimensiuni etice ale comunicării în transmodernitate

Rezolvarea creativă a conflictelor; Programarea neuro-lingvistică; Construcţionismul social; Negocierea semnificaţiilor; Ancheta apreciativă şi schimbarea socială; Analiza soar în cadrul metodologiei apreciative; Virtualizarea spaţiului social în transmodernitate; Comunicare şi relaţii publice în postmodernitate; Comunicarea în relaţiile publice; Instrumente utilizate în campaniile de relaţii publice.

CAPITOLUL VI (pp. 205-210) – Umanismul transmodern – orizonturi etice europene

ÎN LOC DE CONCLUZII (pp. 211-213)

BIBLIOGRAFIE (pp. 214-216)


ACEASTA CARTE A FOST CITATA IN URMATOARELE LUCRARIDESPRE AUTOR


Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen poza antonio sandu

PROF UNIV. DR. HABIL. ANTONIO SANDUeste cercetător coordonator al Centrului de Cercetări Socio-Umane LUMEN, cadru didactic în cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, coordonator de doctorate în cadrul Școlii Doctorale de Sociologie a Universității din Oradea, directorul Editurii LUMEN şi preşedintele Asociaţiei LUMEN, autor, coautor sau coordonator a peste 40 de volume şi autor sau coautor a peste 150 de articole ştiinţifice în domeniul sociologiei, filosofiei, justiției restaurative, eticii aplicate, asistenței sociale etc. Contribuția originală a activității științifice a autorului pornește de la construcția socială a realității și construcționismului social, așa cum se prezintă acestea din perspectivă semiologică. Prof. Antonio Sandu analizează construcția socială a realității dezvoltând propria versiune a construcționismului social, care operează la intersecția dintre paradigma constructivistă și teoria acțiunii comunicative.

Vezi detalii…

Author: Editura Științifică LUMEN