Penitenciarul ca instituție între ficțiune și realitate – Iancu CEUȚĂ, Vasile Ioan COMȘA

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen penitenciarul

PENITENCIARUL CA INSTITUȚIE ÎNTRE FICȚIUNE ȘI REALITATE

Iancu CEUȚĂ; Vasile Ioan COMȘA

LUMEN – Copyright © 2008 – Colecția JURIDICA

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 150          LIMBA: Română

ISBN:  978-973-166-062-2

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1

CUMPĂRĂ PRIN: Edituralumen.roEmag.ro, okazii.ro

GO TO THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE


Descriere:

Sociologia penitenciară este un domeniu de graniță între sociologia organizațiilor, sociologia juridică, ştiința penitenciară şi filosofia penală. În ultima perioadă apar un număr din ce în ce mai semnificativ de lucrări în domeniu, tocmai datorită mutărilor paradigmatice survenite la nivel mondial în general şi european cu precădere în ceea ce priveşte filosofia penală. ( Prof. Univ. Dr. Antonio Sandu – Directorul Editurii LUMEN)


Domenii de interes:

  • sociologie juridică
  • executarea pedepsei
  • sociologie penitenciară

CUPRINS

PREFAȚĂ (pp. 7-12)

Autorii accentuează asupra rolului serviciului de probațiune din instanță şi din penitenciar, atât în lucrul cu deținuții ce urmează a fi eliberați în perioada următoare, cât şi cu cei a căror pedeapsă de lungă durată face necesară implementarea unor programe de reinserție socială . O importanță crescută o acordă autorii necesității programelor de asistență socială a familiilor deținuților, punând accent pe situația socială a familiilor a căror membri se află în penitenciar. (Prof. Univ. Dr. Antonio Sandu – Directorul Editurii LUMEN)

AUTOBIOGRAFIE (pp. 13-14)

INTRODUCERE (pp. 15-16)

CE SUNT PENITENCIARELE? (pp. 17-26)

REGIMURI DE PEDEAPSĂ ÎN ÎNCHISORI (pp. 27-120)

Situația din penitenciarele româneşti; Dinamica şi structura populației din penitenciare; Supraaglomerarea; Condiții de detenție; Raportarea deținuților pe fiecare penitenciar din România după categoria penală; Structura populației penitenciare după studii.

FAMILII INCOMPLETE (pp. 121-147)

BIBLIOGRAFIE (pp. 148-150)


EVENIMENTE

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen colectia juridica afis lansare colectie

Editura Științifică LUMEN are plăcerea de a anunţa lansarea Colecţiei JURIDICA, eveniment organizat în cadrul Târgului Internaţional de Carte, Artă şi Muzică ,,Primăvara cărţilor la Iaşi”, ediţia XXII. Data lansării colecţiei este 14 martie 2014, ora 15.00, în locaţia Palas Mall, Iaşi, zona Agora EX LIBRIS. În cea de a treia zi de târg, Editura Științifică LUMEN propune cititorilor săi să ia contact cu cărţile de excepţie publicate în cadrul Colecţiei JURIDICA. Un volum care face parte din această colecţie este Penitenciarul ca instituție între ficțiune și realitate, scris de Iancu CEUŢĂ şi Vasile Ioan COMŞA.

Trecerea în revistă a volumelor considerate a fi cele mai importante ale colecţiei este un eveniment desfăşurat cu participarea Prof. univ. dr. Nadia ANIŢEI – Universitatea ,,Dunărea de Jos” din Galaţi, Conf. univ. dr. Roxana LAZĂR – Universitatea ,,Petre Andrei” din Iaşi, Prof. univ. dr. Antonio SANDU – Director Editura Științifică LUMEN şi Cerc. III dr. Ana Frunză – Departament PR Editura Științifică LUMEN.


DESPRE AUTORI


IANCU CEUȚĂ

Sunt născut într-o familie cu 12 copii, fiind al treilea născut. Faptul că familia a locuit într-o zonă despre care marii scriitori au descris-o ca “locul gândirii sănătoase” şi-a pus amprenta pe formarea unui caracter în spiritul muncii şi educației. Problemele vieții mergând mână în mână cu dorința şi setea de cunoaştere au făcut ca după terminarea ciclului primar şi gimnazial să continui pregătirea şcolară liceală sub forma învățământului seral. Dezamăgit de modul de interpretare a legilor, am încercat… (Autobiografie)

Vezi detali…

VASILE IOAN COMȘA

Ionuț Ciprian Dascălu este, alături de Iancu Ceuță, coautorul volumului Penitenciarul ca instituție între ficțiune și realitate, publicat la Editura Științifică LUMEN în cadrul Colecției JURIDICA, o carte prin care autorii semnalează o serie de aspecte negative ale funcționării sistemului penitenciar, din perspectiva metodologică a observației participative sau, mai exact, a participantului observator.

Vezi detali…

Author: Editura Științifică LUMEN