DESPRE EUROPA
Mădălina Virginia ANTONESCU, Anamaria BOOBC, Tomiță CIULEI, Mădălina CONSTANTIN, Paula Daniela GÂNGĂ, Victor IONESCU, Cristina Maria LADARU, Cătălaina LOMOȘ, Iona MANOLESCU, Daniel MĂCIUCĂ, Iulia Elena NANU, Antonio SANDU
LUMEN – Copyright © 2006 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALĂ
FORMAT: Tipărit
PAGINI: 462
LIMBA: Română
ISBN: 973-1703-09-8
CUMPĂRĂ ÎN ROMÂNIA PRIN: edituralumen.ro, targulcartii.ro
GO TO THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE
Descriere:
La baza Uniunii Europene s-a aflat încă de la începuturi conlucrarea a două ţări care timp de secole s-au aflat în conflict. Franţa şi Germania, prin iniţiativa lor de a crea Comunitatea Europeană a Cărbunelui şi Oţelului au impulsionat procesul integrării europene. Însă astăzi acest cuplu pare să fie contestat nu doar de analişti, dar şi de noile state membre precum şi de slabele realizările ultimilor ani, care nu mai denotă acelaşi dinamism iniţial. Urmărind evoluţia acestui cuplu de-a lungul deceniilor, privind crizele cărora cele două state au făcut faţă, dar şi cântărind greutatea pe care o aveau aceste state în componenţa UE, putem înţelege importanţa conlucrării acestor state dar şi întrebările pe care viitorul acestei relaţii le ridică pentru întregul mediu politic european. (Paula Daniela Gângă)
Domenii de interes:
- științe politice
- studii europene
- integrare europeană
- istorie europeană
- relații internaționale
DESPRE AUTORI
MĂDĂLINA VIRGINIA ANTONESCU este expert în relații internaționale și drept internațional la Institutul Român de Studii Internaționale „Nicolae Titulescu” din București. A absolvit Facultatea de Drept a Universității din București și Colegiul Juridic Româno-Francez de Studii Europene. A obținut diploma de master în specializarea relații internaționale și integrare europeană la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București, deține trei diplome de studii aprofundate în domeniile drept internațional, drept privat și instituții constituționale și politice, precum și diploma de doctor în drept internațional, specializarea drept european, obținută la Universitatea din București.
PROF UNIV. DR. HABIL. ANTONIO SANDU este cercetător coordonator al Centrului de Cercetări Socio-Umane LUMEN, cadru didactic în cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, coordonator de doctorate în cadrul Școlii Doctorale de Sociologie a Universității din Oradea, directorul Editurii LUMEN şi preşedintele Asociaţiei LUMEN, autor, coautor sau coordonator a peste 40 de volume şi autor sau coautor a peste 150 de articole ştiinţifice în domeniul sociologiei, filosofiei, justiției restaurative, eticii aplicate, asistenței sociale etc. Contribuția originală a activității științifice a autorului pornește de la construcția socială a realității și construcționismului social, așa cum se prezintă acestea din perspectivă semiologică. Prof. Antonio Sandu analizează construcția socială a realității dezvoltând propria versiune a construcționismului social, care operează la intersecția dintre paradigma constructivistă și teoria acțiunii comunicative.
CONF. UNIV. DR. TOMITA CIULEI – Este cadru didactic la Facultatea de Stiinte Politice, Litere si Comunicare din cadrul Universitatii Valahia din Targoviste. Este licentiat in filosofie a Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, doctor in stiinte umaniste, specializarea filosofie a Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi si absolvent al studiilor academice postuniversitare in specializarea Stiintele comunicarii la Universitatea din Bucuresti. Interesele sale de cercetare vizeaza domenii precum: logica, teoria argumentarii, empirismul clasic, gnoseologia, retorica, metodologia cercetarii, fiind autor a numeroase volume si articole de specialitate pe aceste teme. Intre lucrarile publicate se numara urmatoarele…