Deschideri postmoderne in sociologie si asistenta sociala – Simona PONEA, Ecaterina-Maria PORUMB, Andreea RACLES, Catalin ROGOJANU

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen 53 Ponea

DESCHIDERI POSTMODERNE IN SOCIOLOGIE SI ASISTENTA SOCIALA

Simona PONEA, Ecaterina-Maria PORUMB, Andreea RACLES, Catalin ROGOJANU

LUMEN – Copyright © 2009 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALĂ

FORMAT: Tipărit         

PAGINI: 138         

LIMBA: Română

ISBN:  978-973-166-142-1  

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1

CUMPARA IN ROMANIA PRIN: Edituralumen.ro, Libraria virtuala LUMEN, Elefant.ro, Librarie.net, Librariaeminescu.rookazii.ro

CUMPARA IN STRAINATATE PRIN: Elefant.md

VIZUALIZEAZĂ CARTEA PE Google Books

GO TO THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE


Descriere:

Supervizarea face parte dintr-o agenda mai larga ce cuprinde asistenta sociala si medicala privind calitatetea, contabilitatea si eficacitatea serviciilor. Aceasta ofera un sistem ce vine in ajutorul practicantilor si asigura o calitate mai mare a serviciilor sau tratamentelor prin evaluarea practicii sau a serviciilor si este una din metodele ce ajuta agenda medicala si sociala a guvernului, prin incurajarea practicantilor in a invata din experientele lor la locul de munca.

Supervizarea este o activitate ce poate de asemenea sa contribuie la dezvoltarea profesionala continua a practicantilor, a carei importanta este recunoscuta de autoritatile abilitate in domeniu. Procesul de supervizare ajuta totodata practicantii sa-si imbunatateasca abilitatile de reflectare, ingustand „prapastia” dintre teorie si practica, si facand posibila o mai usoara intelegere a ceea ce presupune sa fii un profesionist in domeniu. (Autoarea)


Domenii de interes:

  • sociologie
  • asistenta sociala
  • postmodernitate
  • supervizare

CUPRINS


SUPERVIZAREA ŞI MANAGEMENTUL DE CAZ – Simona PONEA

INTRODUCERE ÎN DOMENIUL SUPERVIZĂRII (pp. 9-10)

CAPITOLUL I (pp. 11-19) – Supervizarea la origini

Definiri ale supervizării – Ce este supervizarea?; Ce nu este supervizarea?; Când a apărut supervizarea?; Care a fost motivul apariţiei supervizării?; Cum funcţionează procesul de supervizare?

CAPITOLUL II (pp. 20-29) – Despre supervizare

Scopul supervizării; Obiectivele supervizării; Principiile supervizării; Funcţiile supervizării; Avantajele supervizării.

CAPITOLUL III (pp. 30-41) – Tipuri de supervizare

Supervizarea internă; Supervizarea externă; Supervizarea individuală; Supervizarea de grup; Supervizarea clasică (centrată pe problemă); Supervizarea apreciativă (centrată pe apreciere); Supervizarea online în asistenţa socială.

CAPITOLUL IV (pp. 42-48) – Despre supervizori şi supervizaţi

Cine deţine puterea; Luarea deciziei împreună; Cum să fii un supervizor de succes?

CAPITOLUL V (p. 49) – Concluzii

BIBLIOGRAFIE (pp. 50-52)

INCLUZIUNEA SOCIALĂ A TINERILOR CARE AU CRESCUT ÎN CENTRELE DE PLASAMENTEcaterina – Maria PORUMB

INTRODUCERE (pp. 53-54)

CAPITOLUL I (pp. 55-64) – Evoluţia sistemului rezidenţial în domeniul protecţiei copilului

Prezentarea contextului internaţional; Instituţionalizarea copiilor în România înainte de 1989; Reforma în domeniul protecţiei copilului după 1989 – sistemul rezidenţial; Unde se află astăzi România printre ţările din Europa în domeniul protecţiei copilului ? – sistemul rezidenţial.

CAPITOLUL II (pp. 65-72) – Tinerii. Cadrul legislativ, politici sociale şi programe dezvoltate în sprijinul acestora

Situaţia tinerilor din centrele de plasament din România; Programe naţionale în sprijinul tinerilor defavorizaţi; Cadrul legislativ românesc pentru tinerii defavorizaţi.

CAPITOLUL III (pp. 73-79) – Cercetări cu şi despre tineri

CAPITOLUL IV (pp. 80-85) – Operaţionalizarea conceptelor de bază

Incluziune socială versus excluziune socială; Capital social; Cultura sărăciei.

CONCLUZII (p. 86)

BIBLIOGRAFIE (pp. 87-90)

FAMILIE ŞI LOCUINŢE ALE ROMILOR BOGAŢI DIN STREHAIA (pp. 91-120) – Andreea RACLEŞ

Cum se văd aceste kastello din afară?; Păşind în universul colorat; Relaţiile din interiorul acestor gospodării; Concluzii; Bibliografie; Anexe.

TRANZIŢIA ÎN UNGARIA (pp. 121-136) – Dumitru-Cătălin ROGOJANU

BIBLIOGRAFIE (p. 136)


MASS MEDIA SI SOCIAL MEDIA


ANTONIO SANDU – PUBLICAREA STIINTIFICA IN ASISTENTA SOCIALA

Prelegere sustinuta de Prof. Dr. Antonio Sandu in cadrul primei Editii a Scolii de Vara in Asistenta Sociala – Iasi, Manastirea Hadambu, 31 august – 1 septembrie 2018, organizatori: CNASR – sucursala teritoriala Iasi, Facultatea de Teologie – Asistenta Sociala Al. I . Cuza Iasi , parteneri: Editura Științifică Lumen Autorul opineaza ca asistenta sociala ca profesiune trans-disciplinara ar trebui sa fie inteleasa intr-o noua cheie epistemologica….


DESPRE AUTORI


DESPRE AUTORI


SIMONA PONEA este asistent social, asistent de recrutare și a desfășurat activități de volunariat în cadrul asociațiilor cu specific umanitar. Deține diplomă de Master în cadrul Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice și de licență, specializarea Asistență Socială, ambele acordate în cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. Deține certificat de formator, având competențe în formarea adulților, analizare nevoii de formare și metodologia formării adulților. A publicat numeroase capitole, articole și recenzii în volume și reviste cu specific socio-uman.

Vezi detalii…

DUMITRU-CĂTĂLIN ROGOJANU este Cercetăror Științific gradul III în Istorie în cadrul Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva și membru în Consiliul Științific al aceleiași instituții. A fost cercetător postdoctoral al Facultății de Științe și Litere din cadrul Universității Petru Maior din Târgu-Mureș și Cercetător Științific în Istorie la Institutul de Cercetare a Dezvoltării în cadrul Universității Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu. A obținut diploma de Doctor în Istorie acordată de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, titlul tezei de doctorat fiind „Imaginea torționarului comunist reflectată în memorialistica universului concentraționar românesc”. Are o bogată activitate de cercetare, publicând două volume de autor, nouă volume coordonate și zeci de articole științifice în reviste de specialitate.

Vezi detalii

Author: Editura Științifică LUMEN