Ziua Mondiala a Cartii cu Editura Științifică Lumen – Publicare gratuita sau in co-finanatare de carti stiintifice, de poezie si beletristica

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen WBD RO WP

Cu ocazia Zilei Internationale a Cartii, Editura Științifică LUMEN va invita sa propuneti spre publicare carti stiintifice, de poezie sau beletristica, rezultate in urma activitatii de cercetare, individuala sau colectiva, sau de compozitie.


Selectia se va desfasura in una dintre urmatoarele componente:

 1. Carte Juridica – in domeniile drept penal general drept penal special, drept execuțional penal, criminologie, criminalistică, medicină legală, sociologie juridică, drept civil, dreptul familiei, drept comercial, dreptul muncii, drepturile omului şi biodrept, drept procesual civil, drept european, drept internațional public, drept internațional privat, drept procesual penal, dreptul comerțului internațional, drept administrativ, drept financiar-fiscal, drept constituțional – Editura Științifică Lumen a fost acreditata de catre CNCSIS in anul 2019 in domeniul stiintelor juridice.
 2. Dezvoltare Sociala – in domeniile asistență socială, sociologie, psihologie socială, psihologia dezvoltării, intervenție socială, etică aplicată, studii de gen, științele comunicării, studii europene, științe politice, administrație publică.
 3. Istorie si studii culturale in domeniile studii culturale, istorie universală, modernă și contemporană, istoriografie, istoria artelor, istoria ideilor, istorie socială, politică și militară, memorie colectivă, antropologie, studii culturale, britanice, americane, iudaice, islamice etc., muzeologie, muzeografie și științe ale colecțiilor, bibliologie, etnologie, patrimoniu cultural, arte vizuale, artele spectacolului.
 4. Filosofie – in domeniile filosofie clasica, filosofie postmoderna, transumanism, mituri, ritualuri simbolice și studii religioase, filosofia religiei.
 5. Educatie Multidimensionala – in domeniile științele educației, psihologie, pedagogie, metodici, educație continuă, psihopedagogie specială, educație fizică și sport, educație alternativă, volume cu scop didactic.
 6. Teze de Doctorat – in oricare dintre domeniile de selectie prezentate la punctele 1-5 de mai sus (stiinte socio-umane si filosofie).
 7. Carte de Poezie si Beletristica – volume de poezie, proza scurta, eseistica, romane, carti pentru copii.

Pentru fiecare dintre componentele de selectie se va desfasura o activitate de evaluare si jurizare separata si, in functie de numarul si calitatea lucrarilor primite la redactie, cel putin cate un volum din fiecare componenta de selectie va fi selectat pentru publicare gratuita, cu finantarea integrala din partea Editurii Lumen, a AFCN (Administratia Fondului Cultural National) sau ANCS (Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica).


Conditii de participare:

Termen limita de trimitere a propunerilor: 15 mai 2020

Evaluarea volumelor se va face in ordinea primirii acestora, avand drept criterii cele sugerate de MCI pentru finantarea literaturii tehnico-stiintifice, si anume:

 • relevanta si calitatea lucrarii
 • prestigiul colectivului de autori, pe baza CV-ului,
 • contributia la dezvoltarea domeniului tehnico-stiintific, originalitatea, noutatea tematicilor abordate,
 • impactul publicarii volumului asupra mediului stiintific sau cultural.

Vor avea prioritate la selectie lucrarile in limba engleza sau franceza.


Ca si oportunitate suplimentara de promovare si distributie a volumelor selectate, prin Programul LUMEN Goes Global with Ingram, in baza parteneriatului incheiat de Editura Științifică Lumen cu Ingram Content Group, prin intermediul bazei de date Ingram si al Global Connect Program, cartile incluse în program vor fi prezentate celor mai importante 27.000 de biblioteci și librării virtuale din lume, intre care Amazon, Barnes & Noble, Baker & Taylor, Blackwell Library, Book Depository, Coutts ProQuest, DLS Australia Pty etc., cu scopul de informare, achizitionare și distribuire in intreaga lume. Ingram Content Group este cel mai mare distribuitor de carte la nivel global, care va face posibila distributia cartilor Lumen in Statele Unite ale Americii, Australia, Asia si intreaga Europa.

Costurile de operare, incluzand taxele solicitate de Ingram pentru includerea intre mesajele catre distribuitori si mentinerea in cataloagele de distributie pentru 3 ani de zile a volumelor, sunt de 100 de euro, ce va fi aplicabila chiar si pentru volumele ce vor fi acceptate la publicare gratuita. Autorii care vor dori sa opteze pentru Programul LUMEN Goes Global with Ingram vor trebui sa mentioneze acest aspect expres la momentul trimiterii propunerii de publicare. Decizia autorilor de a nu opta pentru acest program nu exclude volumul din concurs, sau de la publicare, promovare si distributie in Romania.


Invitam autorii care doresc sa participe la aceasta selectie sa trimita la adresa de email edituralumen@gmail.com, urmatoarele:

 • un fragment din titlul(rile) propus/e spre evaluare, insotit de un sumar (prezentarea structurii operei propuse spre finantare);
 • cerere de inscriere completat de autor/coordonator

cu mentiunea “Pentru Concursul Ziua Internationala a Cartii cu Editura Științifică LUMEN – Publicare gratuită sau co-finanţare carte stiintifica, poezie si beletristica”.


Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati la adresa edituralumen@gmail.com

Author: Editura Științifică LUMEN