Reinventarea stangii – Gabriela CRETU

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen 19 Cretu

REINVENTAREA STANGII

Gabriela CRETU

LUMEN – Copyright © 2012 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALĂ

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 294          LIMBA: Română

ISBN:  978-973-166-328-9

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1

CUMPĂRĂ PRIN: Edituralumen.ro, Amazon

GO TO THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE


Descriere:

Volumul Reinventarea Stangii contine o serie de articole cu caracter polemic, dar si eseuri cu caracter politico-educativ, fiind al patrulea volum dintr-o serie lansata in 2008 sub titlul Politica alternativa, publicate la Editura Științifică Lumen.

Volumele reunesc, fiecare in parte, texte care servesc drept argument sau ilustrare pentru o anume idee integratoare. Urasc „realismul” politic s-a vrut o denuntare a cinismului dominant in multe decizii. Textele din Femeile sunt de vina ofera instrumente utile in lupta cu prejudecatile sociale care insotesc femeia. Democratie virtuala vorbeste despre fragilitatea democratiei noastre si-i cauta explicatiile.

Asa cum autoarea sustine, volumul de fata este un strigat de alarma. Daca se intampla ceea ce nu ar trebui sa se intample si prea putini se opun, e pentru ca lipseste o forta de stanga puternica, vie, reactiva. O gandire politica alternativa, diferita, exista deja. (Editura Științifică LUMEN)


Domenii de interes:

  • stiinte politice
  • partide politice
  • inovare politica

CUPRINS


CUVÂNT ÎNAINTE DE… CUVINTE (pp. 19-14)

CAPITOLUL I (pp. 15-58) – Partidul

Să spunem lucrurilor pe nume!; Trei greşeli fatale; Reinventarea stângii; Ipohondrie și confort sporit; Ardem cu flacără gri; Soluţii bune la probleme greşite…; Lege şi ordine!; Teze despre stânga, dreapta, stat și corupătorii lor.

CAPITOLUL II (pp. 59-120) – Capitalismul

Capitalism gol-goluț; Democraţia gol-goluţă; După douăzeci de ani…; Pactul cu Diavolul; Cronica evenimentelor trecute cu vederea; Cuvinte interzise; Cazul DSK nu este despre DSK; Nou eseu despre orbire; Ziua noastră de mâine; Iluzia creșterii. Certitudinea profitului!; Concepte de-a gata.

CAPITOLUL III (pp. 121-266) – Societatea

Spre un model de dezvoltare mai echitabil; Dezvățarea ca soluție la criză; Liberi de țară; Capra la negru; Cronica unei ştiri cunoscute; Cine ne fură suveranitatea!?; Stop cadru cu femei; În contratimp sau pe contra sens!?; Odihnească-se în pace!; Luaţi mâna de pe actori!; Democraţia avortată; Poporul ca masă de manevră; Oligarhie adevărată! Acum!; Un singur tur! O singură voință!; Bancolandia nu recunoaște naționalitățile!; Spectacol global, capital global, reacție privată; Datornicii vinovați. Sărmanele victime; Manipulare, da! Dar să o ştim şi noi…; Despre romi, fără probleme; Sănătatea românilor, o fata Morgana!?; Politica imatură la proba maturității; România care nu se indignează; Dreapta cu mânecuţe de contabil?!; Nu vrem guvern tehnocrat!; Impozitele private și interesul comun; Omorâți-i pe săraci!; Sărmanele femei bătrâne; Dublul standard european. Jumătatea de măsură românească.

CAPITOLUL IV (pp. 267-292) – Intelectualii

Reacţia clasei proletare; Provocarea de a fi român; Nasul intelectualului autohton.

Author: Editura Științifică LUMEN