Reinventarea stangii – Gabriela CRETU

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen 19 Cretu

REINVENTAREA STANGII

Gabriela CRETU

LUMEN – Copyright © 2012 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALĂ

FORMAT: Tipărit         

PAGINI: 294         

LIMBA: Română

ISBN:  978-973-166-328-9

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1

CUMPĂRĂ  ÎN ROMÂNIA PRIN: Edituralumen.roelefant.ro, thefam.ro

CUMPĂRĂ ÎN STRĂINĂTATE PRIN: amazon.com, amazon.de, amazon.fr, amazon.es, amazon.it, amazon.co.uk, amazon.ca, amazon.sg

VIZUALIZEAZĂ CARTEA PE Google Books

GO TO THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE


Descriere:

Volumul Reinventarea Stangii contine o serie de articole cu caracter polemic, dar si eseuri cu caracter politico-educativ, fiind al patrulea volum dintr-o serie lansata in 2008 sub titlul Politica alternativa, publicate la Editura Științifică Lumen.

Volumele reunesc, fiecare in parte, texte care servesc drept argument sau ilustrare pentru o anume idee integratoare. Urasc „realismul” politic s-a vrut o denuntare a cinismului dominant in multe decizii. Textele din Femeile sunt de vina ofera instrumente utile in lupta cu prejudecatile sociale care insotesc femeia. Democratie virtuala vorbeste despre fragilitatea democratiei noastre si-i cauta explicatiile.

Asa cum autoarea sustine, volumul de fata este un strigat de alarma. Daca se intampla ceea ce nu ar trebui sa se intample si prea putini se opun, e pentru ca lipseste o forta de stanga puternica, vie, reactiva. O gandire politica alternativa, diferita, exista deja. (Editura Științifică LUMEN)


Domenii de interes:

  • stiinte politice
  • partide politice
  • inovare politica

CUPRINS


CUVÂNT ÎNAINTE DE… CUVINTE (pp. 19-14)

CAPITOLUL I (pp. 15-58) – Partidul

Să spunem lucrurilor pe nume!; Trei greşeli fatale; Reinventarea stângii; Ipohondrie și confort sporit; Ardem cu flacără gri; Soluţii bune la probleme greşite…; Lege şi ordine!; Teze despre stânga, dreapta, stat și corupătorii lor.

CAPITOLUL II (pp. 59-120) – Capitalismul

Capitalism gol-goluț; Democraţia gol-goluţă; După douăzeci de ani…; Pactul cu Diavolul; Cronica evenimentelor trecute cu vederea; Cuvinte interzise; Cazul DSK nu este despre DSK; Nou eseu despre orbire; Ziua noastră de mâine; Iluzia creșterii. Certitudinea profitului!; Concepte de-a gata.

CAPITOLUL III (pp. 121-266) – Societatea

Spre un model de dezvoltare mai echitabil; Dezvățarea ca soluție la criză; Liberi de țară; Capra la negru; Cronica unei ştiri cunoscute; Cine ne fură suveranitatea!?; Stop cadru cu femei; În contratimp sau pe contra sens!?; Odihnească-se în pace!; Luaţi mâna de pe actori!; Democraţia avortată; Poporul ca masă de manevră; Oligarhie adevărată! Acum!; Un singur tur! O singură voință!; Bancolandia nu recunoaște naționalitățile!; Spectacol global, capital global, reacție privată; Datornicii vinovați. Sărmanele victime; Manipulare, da! Dar să o ştim şi noi…; Despre romi, fără probleme; Sănătatea românilor, o fata Morgana!?; Politica imatură la proba maturității; România care nu se indignează; Dreapta cu mânecuţe de contabil?!; Nu vrem guvern tehnocrat!; Impozitele private și interesul comun; Omorâți-i pe săraci!; Sărmanele femei bătrâne; Dublul standard european. Jumătatea de măsură românească.

CAPITOLUL IV (pp. 267-292) – Intelectualii

Reacţia clasei proletare; Provocarea de a fi român; Nasul intelectualului autohton.


DESPRE AUTOR


GABRIELA CREȚU ocupă funcția de Senator in Senatul României, în trecut reprezentând România ca Membru al Parlamentului European între anii 2007-2009. Este Doctor in Filosofie, cu specializare în epistemologie și filosofia științei. Domeniile sale de interes sunt economia, filosofia politică, politologia, doctrinele politice, sociologia politică, sociologia organizațiilor, feminismul, relațiile de gen, studiile europene, pragmatica discursului, semiotica, istoria artei,  epistemologia, geopolitica, relațiile internaționale și istoria politică contemporană. A fost implicată în…

Vezi detalii

Author: Editura Științifică LUMEN