LUMEN numar special RREM | Educational Challenges in Pandemic Times.

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen educational in pandemic times

Cautam experiente de succes ale profesionistilor in educatie care pot replicate de cadre didactice din intreaga lume, in contexte educationale diferite, in aceste conditii neobisnuite de criza.  LUMEN se alatura efortului colectiv de a face fata provocarilor unei educatii in vremuri pandemic.


Revista Romaneasca pentru Educatie Multidimensionala (revista disponibila open access si indexata in Web of Science si alte importante baze de date internationale) lanseaza Call for special issue “Educational Challenges in Pandemic Times”.

Facem apel catre cercetatori si cadre didactice in domeniul stiintelor educatiei, stiintelor sociale, umaniste, si alte ramuri si domenii academice, la lucrari teoretice si empirice care sa abordeze problematica educatiei in situatii de criza, respectiv in situatii de pandemii.

Mediul online abunda de dezbateri privind criza cauzata de pandemia Coronavirus. Global, mai mult de 300 milioane de elevi/studenti intrerup stilul clasic de educatie din cauza pandemiei. Sistemul educational la nivel global trece prin transformari majore, de adaptare la conditii noi, provocatoare, care priveaza procesul de invatare de interactiunea umana si il transfera catre o virtualizare fortata.

Cum face fata sistemul educational la aceasta provocare de adaptare?
Cum se continua educatia in aceste timpuri incerte?
Care sunt barierele care intervin in procedsul de invatare online?
Cum sunt aceste bariere depasite?
Care sunt solutiile cele mai potrivite pentru a asigura continuarea studiilor in parametri optimi?


Acestea sunt doar cateva din potentialele subiecte ce pot fi abordate.

Sunt asteptate lucrari in limba engleza, scurte (3-5 pagini), de tipul unor scurte notificari ale experientelor personale sau de grup in practica educationala.
Termenul limita este 31 martie 2020. Lucrarile trimise pana la aceasta data vor intra in evaluare de tip peer review si vor fi programate spre publicare intr-un numar special Aprilie 2020 al jurnalului.

Comunicarile acceptate la publicare in acest numar beneficiaza de reducerea partiala a taxei de open access (cere detalii). Intra pe Revista Romaneasca pentru Educatie Multidimensionala, creaza-ti cont si incarca-ti lucrarea in contul nou creat.

Propune-ti comunicarea pentru Revista Romaneasca pentru Educatie Multidimensionala aici.


Termen limita | 31 martie 2020

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen educational in pandemic times


Ana Frunza – Editura Științifică LUMEN; Centrul de Cercetari Socio- Umane LUMEN

Author: Editura Științifică LUMEN