Utilizarea sistemelor de limbaje alternative și augmentative în activitățile instructiv-educative-Cristina TĂBĂCARU (DUMITRU)

55,27 lei

8 în stoc

SKU: 603 Categorie:

Descriere

UTILIZAREA SISTEMELOR DE LIMBAJE ALTERNATIVE ȘI AUGMENTATIVE ÎN ACTIVITĂȚILE INSTRUCTIV-EDUCATIVE

Cristina TĂBĂCARU (DUMITRU)

LUMEN – Copyright © 2020 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALA

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 184         LIMBA: Română

ISBN:  978-973-166-581-8

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1

 

 


Descriere:

În volumul de față este abordată problematica specifică a comunicării la elevii cu handicap mintal grav și sever. Abordarea incluzivă a educării persoanelor cu handicap presupune adaptarea eficientă a participării tuturor elevilor la activităţile şcolare şi extraşcolare, impunând cercetătorilor sarcina de a găsi noi soluţii, alternative la eliminarea barierelor în incluziune, identificarea facilitatorilor şi oferirea de tehnici concrete de implicare activă şi funcţională a elevilor în propriul proces de învăţare. Facilitatorul studiat este comunicarea alternativă şi augmentativă. Copiii cu handicap grav şi sever sunt segmentul cel mai vulnerabil din cauza dificultăţilor de comunicare şi lipsei unui sistem de comunicare care să le permită să se facă înţeleși şi să înţeleagă lumea din jur. Comunicarea nonverbală ar putea fi pilonul pe care să se sprijine construirea unui sistem valid şi adecvat de comunicare. Comunicarea nonverbală reprezintă mijlocul cel mai accesibil de a asigura înţelegerea nevoilor copilului, satisfacerea cerinţelor legate de autonomia personală. Cartea propune o serie de strategii practice de realizarea a acestui obiectiv prioritar în domeniul intervenției educaționale la elevii cu dizabilități severe – cel de a stimula și sprijini dezvoltarea comunicării (Autoarea).


Domenii de interes:

  • interventie sociala
  • psihologie sociala
  • psihopedagogie speciala

DESPRE AUTOR


Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen poza Cristina Dumitru Tabacaru

Cristina TĂBĂCARU (DUMITRU). Studii în domeniul educaţiei speciale (licenţă, master, studii doctorale în cadrul Universităţii Bucureşti, lector universitar doctor în cadrul Departamentului de Științe ale Educației din Universitatea din Pitești, voluntar în cadrul Asociaţiei România Connect, participare ca expert pe educaţie și comunicare în cadrul proiectului de Incluziune Socială demarat de UNDP în Chişinău (Moldova).

Vezi detalii…

Author: Editura Științifică LUMEN