Uniunea Europeana, Imperiile Antice si Imperiile Medievale. Studiu comparativ – Madalina Virginia ANTONESCU

Suntem in vacanta! Vă mulțumim pentru interesul acordat editurii noastre! Echipa responsabila cu distribuția de carte este în vacanță până la sfârșitul lunii septembrie! Va așteptăm după 1 august!

87,22 lei

UNIUNEA EUROPEANA, IMPERIILE ANTICE SI IMPERIILE MEDIEVALE. STUDIU COMPARATIV
Madalina Virginia ANTONESCU

LUMEN – Copyright © 2008 – Colecția DIMENSIUNI CULTURALE

FORMAT: Tipărit         PAGINI

7 în stoc

SKU: 324 Categorie:

Descriere

UNIUNEA EUROPEANA, IMPERIILE ANTICE SI IMPERIILE MEDIEVALE. STUDIU COMPARATIV

Madalina Virginia ANTONESCU

LUMEN – Copyright © 2008 – Colecția DIMENSIUNI CULTURALE

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 567          LIMBA: Română

ISBN:  978-973-166-090-5

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1


Descriere:

Lucrarea de fata, in varianta sa imbogatita, reactualizata, care tine cont de evolutia UE din 1993 pana la momentul actual, in 2007, este prima parte dintr-un set de carti avand la baza o teorie personala referitoare la natura imperiala a UE. Obiectul acestei lucrari (care poate fi incadrata in categoria unui eseu politic, dar la fel de bine poate fi considerata si un studiu trans-istoric) il constituie o comparatie intre UE, ca tip de imperiu post-modern, original, contemporan noua si tipul clasic de imperii (in care am inclus imperiile din perioada antica si pe cele din perioada medievala). Desigur, nu este o comparatie intre UE si toate imperiile antice si medievale, din consideratii de spatiu dar si dat fiindca aceste imperii urmaresc, de regula, un anumit tipar (in ceea ce priveste modul de formare, principiul fondator, modul de organizare al puterilor, modul de extindere, cauzele de decadere) specific imperiilor martiale (intemeiate, extinse si prabusite prin folosirea metodelor militare). (Autoarea)


Domenii de interes:

  • istorie universala, moderna si contemporana
  • istoriografie
  • Uniunea Europeana
  • Imperii Antice
  • Imperii Medievale

DESPRE AUTOR


Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen poza madalina virginia antonescu

MĂDĂLINA VIRGINIA ANTONESCU este expert în relații internaționale și drept internațional la Institutul Român de Studii Internaționale „Nicolae Titulescu” din București. A absolvit Facultatea de Drept a Universității din București și Colegiul Juridic Româno-Francez de Studii Europene. A obținut diploma de master în specializarea relații internaționale și integrare europeană la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București, deține trei diplome de studii aprofundate în domeniile drept internațional, drept privat și instituții constituționale și politice, precum și diploma de doctor în drept internațional, specializarea drept european, obținută la Universitatea din București.

Vezi detalii…

Informații suplimentare

Greutate1 kg

Author: Editura Științifică LUMEN