Romanii din Torino intre integrare, dezintegrare si reintegrare – Daniela Petronela FERARU

Suntem in vacanta! Vă mulțumim pentru interesul acordat editurii noastre! Echipa responsabila cu distribuția de carte este în vacanță până la sfârșitul lunii septembrie! Va așteptăm după 1 august!

44,17 lei

ROMANII DIN TORINO INTRE INTEGRARE, DEZINTEGRARE SI REINTEGRARE
Daniela Petronela FERARU

LUMEN – Copyright © 2011 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALĂ

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 239          LIMB

14 în stoc

SKU: 156 Categorie:

Descriere

ROMANII DIN TORINO INTRE INTEGRARE, DEZINTEGRARE SI REINTEGRARE

Daniela Petronela FERARU

LUMEN – Copyright © 2011 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALĂ

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 239          LIMBA: Română

ISBN:  978-973-166-264-0

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1


Descriere:

Acest volum se intrepatrunde sub aspecte teoretice si de conceptualizare cu abordarile recente in domeniul migratiei externe din Romania. Intregul demers al cercetarii demonstreaza reflectia aspectelor legate de integrarea, adaptarea si asimilarea comunitatilor de romani din Italia din perspectiva prelungirii perioadei de sedere in spatiul de destinatie cat si din perspectiva unei eventuale reveniri in tara.

Natura fenomenului migratiei este exprimata incepand cu conceptualizarea, definirea termenului, descrierea caracteristicilor punctand elementele ce tin de asemanari si diferente cu rezultatele unor altor studii efectuate de alti autori pe aceeasi tema.

Aparitia volumului justifica anumite situatii problematice in ceea ce priveste aspectele legate de integrare migrantilor la destinatie, dezintegrarea acestora de la locul stabilirii o data cu intentia de a reveni in Romania, si reintegrarea lor la locul de origine prin acceptarea diferentelor. (Autoarea)


Domenii de interes:

  • sociologie
  • migratie externa
  • integrare sociala

DESPRE AUTOR


Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen poza FERARU

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen poza FERARUPETRONELA DANIELA FERARUPETRONELA DANIELA FERARU (n. 1974) este doctor in sociologie și a scris următoarele volume: Costuri sociale ale migraţiei externe din România (Editura Științifică Lumen, Iaşi, 2007), Condiţiile deţinuţilor din România înaintea aderării la Uniunea Europeană (Editura Științifică Lumen, Iaşi, 2008), Libera circulaţie a persoanelor în Uniunea Europeană. Despre condiţiile imigranţilor români în Europa după aderare (Editura Științifică Lumen, Iaşi, 2008), Migraţie şi dezvoltare. Aspecte socioeconomice şi tendinţe (Editura Științifică Lumen, Iaşi, 2011), Românii din Torino între integrare, dezintegrare şi reintegrare (Editura Științifică Lumen, Iaşi, 2011), Social costs of the external migration in Romania (Editura Științifică Lumen, Iaşi, 2011).

Author: Editura Științifică LUMEN