Introducere in filosofie – Antonio SANDU

Suntem in vacanta! Vă mulțumim pentru interesul acordat editurii noastre! Echipa responsabila cu distribuția de carte este în vacanță până la sfârșitul lunii septembrie! Va așteptăm după 1 august!

31,43 lei

INTRODUCERE IN FILOSOFIE
Antonio SANDU

LUMEN – Copyright © 2012 – Colecția DIMENSIUNI CULTURALE

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 142          LIMBA: Română

ISBN:  978-973-166-300-5

11 în stoc

SKU: 149 Categorie:

Descriere

INTRODUCERE IN FILOSOFIE

Antonio SANDU

LUMEN – Copyright © 2012 – Colecția DIMENSIUNI CULTURALE

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 142          LIMBA: Română

ISBN:  978-973-166-300-5

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1


Descriere:

In lucrarea de fata, Introducere in Filosofie sunt analizate aspecte privind filosofia, pornind de la prezentarea varietatii formelor acesteia inca din cele mai vechi timpuri, si trasand un cadru teoretic cu privire la definirea conceptului, la diversitatea formelor actuale de manifestare, necesitatea filosofiei in contemporaneitate, directiile in filosofie si teorii despre adevar in filosofie. Introducere in Filosofie ridica noi dileme cu caracter filosofic generate de existenta reala a libertatii si a deciziei libere. Autorul vorbeste de situatii concrete precum: prioritatea dreptului la viata in fata celui la constiinta, modificarile in stilul de viata induse de globalizarea si virtualizarea comunicarii. In mod concret este prezentata dilema etica generata de alegerea intre dreptul la viata si cel la constiinta, de exemplu in cazul unei comunitati religioase care refuza tratamentul medical. (Autorul)


Domenii de interes:

  • filosofie
  • filosofie sociala
  • filosofie politica
  • filosofia limbajului
  • epistemologie


DESPRE AUTOR


Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen poza antonio sandu

PROF UNIV. DR. HABIL. ANTONIO SANDU este cercetător coordonator al Centrului de Cercetări Socio-Umane LUMEN, cadru didactic în cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, coordonator de doctorate în cadrul Școlii Doctorale de Sociologie a Universității din Oradea, directorul Editurii LUMEN şi preşedintele Asociaţiei LUMEN, autor, coautor sau coordonator a peste 40 de volume şi autor sau coautor a peste 150 de articole ştiinţifice în domeniul sociologiei, filosofiei, justiției restaurative, eticii aplicate, asistenței sociale etc. Contribuția originală a activității științifice a autorului pornește de la construcția socială a realității și construcționismului social, așa cum se prezintă acestea din perspectivă semiologică. Prof. Antonio Sandu analizează construcția socială a realității dezvoltând propria versiune a construcționismului social, care operează la intersecția dintre paradigma constructivistă și teoria acțiunii comunicative.

Vezi detalii…

Author: Editura Științifică LUMEN