Houses in Victorian novels. A semiotic approach – Ioana BOGHIAN

62,46 lei

HOUSES IN VICTORIAN NOVELS. A SEMIOTIC APPROACH
Ioana BOGHIAN

LUMEN – Copyright © 2018 – Colecția DIMENSIUNI CULTURALE

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 380          LIMBA: Engleza

ISBN:  978-

8 în stoc

SKU: 373 Categorie:

Descriere

HOUSES IN VICTORIAN NOVELS. A SEMIOTIC APPROACH

Ioana BOGHIAN

LUMEN – Copyright © 2018 – Colecția DIMENSIUNI CULTURALE

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 380          LIMBA: Engleza

ISBN:  978-973-166-492-7

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1


Descriere:

Abordarea casei ca semn de identitate din punct de vedere semiotic susține investigarea modului în care o casă se semnifică pe diferite niveluri. Abordarea culturală și semiotică a conceptului casei victoriene ajută la analizarea unor aspecte precum: casa ca produs cultural al unei anumite societăți într-o anumită epocă; interacțiunile și relațiile dintre locuitori și oaspeți; casa victoriană ca spațiu privat și public; interacțiunile și relațiile dintre locuitori și / sau între locuitori și străini ca indicatori ai ierarhiilor sociale, domestice și morale. Semiotica, principala abordare aplicată în acest studiu, sprijină trecerea granițelor disciplinelor academice. Analizarea casei ca obiect semiotic susține identificarea spațiilor culturale și a paradigmelor culturale, a rolurilor și pozițiilor sociale și casnice ca parte a procesului de semnificare a casei și a modului în care sensul rezultat este comunicat cititorilor prin romanele victoriene. (Autoarea)


Domenii de interes:

  • memorie colectiva
  • studii culturale
  • studii literare
  • roman victorian

EVENIMENTE ŞI RECENZII


RECENZIE 

SUCIU, ANDREIA IRINA. (2019). Houses in Victorian Novels. A Semiotic Approach. Cultural Perspectives – Journal for Literary and British Cultural Studies in Romania, 24, 219-222.

De ce citim și scriem despre case? Din curiozitatea de a vedea cum au trăit sau trăiesc alții? Pentru a afla fapte despre vremurile, oamenii și locurile trecute? Un lucru este sigur – intrăm în case fictive, în camere și în viața oamenilor (atât a autorilor, cât și a personajelor) și intrăm în viața noastră mai adâncă, deoarece învățăm să analizăm și să ne înțelegem pe noi înșine citind despre ceilalți. Casele fictive nu au doar un rol funcțional de a oferi adăpost sau doar un rol estetic de conturare a unui stil, ci funcționează ca o prismă prin intermediul careia sunt reflectate nevoile, preocupările, grijile, frustrările, ambițiile, credințele, realizările din comunitate, din spațiul și timpul în care au fost construite / create. Casele sunt simboluri sau markeri identitari pentru un anumit personaj sau vârstă, care creează o legătură puternică cu trecutul, dar reușesc, de asemenea, să contureze o entitate cu o existență individuală puternică.

VEZI PDF

Author: Editura Științifică LUMEN