69,85 lei
HERITAGE BUILDINGS IN IASI, ROMANIA
Antonio SANDU, Bianca Beatrice VLASA, Cornel BAROI, Oana BRADU, Simona USURELU, Anamaria BOBOC, Irina MORARIU
LUMEN – Copyright © 2012 – Colecția DI
5 în stoc
Descriere
HERITAGE BUILDINGS IN IASI, ROMANIA
Antonio SANDU, Bianca Beatrice VLASA, Cornel BAROI, Oana BRADU, Simona USURELU, Anamaria BOBOC, Irina MORARIU
LUMEN – Copyright © 2012 – Colecția DIMENSIUNI CULTURALE
FORMAT: Tipărit PAGINI: 240 LIMBA: Engleza
ISBN: 978-973-166-325-8
Descriere:
Municipiul Iasi are un patrimoniu cultural-istoric de mare valoare si atractivitate turistica. Volumul Cladiri de patrimoniu in Municipiul Iasi, autori: Antonio SANDU, Irina MORARIU, Anamaria BOBOC, lansat in luna Decembrie 2008, la Editura Științifică Lumen, prezinta 70 de cladiri din secolul XIX si inceputul secolului XX din municipiul Iasi din perspectiva semnificatiei lor culturale. Volumul prezinta case si statui, biserici si palate, strazi si bulevarde importante pentru arhitectura orasului Iasi, care, potrivit autorilor, are la baza un profund sentiment de vesnicie, asemenea intregii culturi din care se revendica. Volum a aparut cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National din cadrul Ministerul Culturii si Cultelor.
Volumul a fost republicat in anul 2012 in limba engleza, ocazie cu care materialul a fost suplimentat cu o serie de cladiri de patrimoniu care nu au fost incluse in editia in limba romana. Volumele pot fi achizitionate si ca pachet bilingv, cu supracoperta. (Editura Științifică LUMEN)
Domenii de interes:
- muzeologie, muzeografie si stiinte ale colectiilor
- memorie colectiva
- patrimoniu cultural
DESPRE AUTORI
PROF UNIV. DR. HABIL. ANTONIO SANDU este cercetător coordonator al Centrului de Cercetări Socio-Umane LUMEN, cadru didactic în cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, coordonator de doctorate în cadrul Școlii Doctorale de Sociologie a Universității din Oradea, directorul Editurii LUMEN şi preşedintele Asociaţiei LUMEN, autor, coautor sau coordonator a peste 40 de volume şi autor sau coautor a peste 150 de articole ştiinţifice în domeniul sociologiei, filosofiei, justiției restaurative, eticii aplicate, asistenței sociale etc. Contribuția originală a activității științifice a autorului pornește de la construcția socială a realității și construcționismului social, așa cum se prezintă acestea din perspectivă semiologică. Prof. Antonio Sandu analizează construcția socială a realității dezvoltând propria versiune a construcționismului social, care operează la intersecția dintre paradigma constructivistă și teoria acțiunii comunicative.