MIC DEJUN LA CAFÉ DE FLORE

Suntem in vacanta! Vă mulțumim pentru interesul acordat editurii noastre! Echipa responsabila cu distribuția de carte este în vacanță până la sfârșitul lunii septembrie! Va așteptăm după 1 august!

35,00 lei

14 în stoc

Descriere

ELENA ADRIANA DOBRINOIU

LUMEN – Copyright © 2023 – Colecția ROMANE
FORMAT: Tipărit PAGINI: 290 LIMBA: Română
ISBN: 978-973-166-632-7

CUMPĂRĂ PRIN: Edituralumen.ro

DESCRIERE

Un roman al căutării sensului vieţii, al comunicării dintre indivizi, al emigraţiei, al depășirii de sine. Autoarea romanului MIC DEJUN LA CAFÉ DE FLORE urmărește în primul rând compoziţia unui scenariu sau a unui contur modern. Structura este alcătuită din trei părţi și 14 capitole. Crearea personajelor este esenţială. Personajul central este Alexa Andine, o jurnalistă care emigrează, în căutarea perfecţiunii, în orașul Luminilor. Aici se întâlnește cu prietenele ei din adolescenţă și cu prietenul ei foarte apropiat de care se îndrăgostise. Printre multele activităţi, Alexa are întâlniri cu oameni noi, diplomaţi, scriitori, dar și cu soţul ei care o vizitează la Paris. Una din întâlnirile importante este întâlnirea cu editorul ei.
Naratorul este editorul cu care Alexa se întâlnește la Paris, dar și în alte locuri și căruia îi încredinţează manuscrisele ei, și Alexa, eroina principală care povesteste tot ce face și care își invită prietenii, cunoscuţii, fanii, cititorii să comunice, să trăiască anumite momente, să intervină, să construiască împreună.
Timpul este cel prezent dar este legat de trecut și de viitor, este un timp subiectiv, interior, dar și un timp real, obiectiv.
Spaţiul este creator de fundal, actiunea se petrece in mai multe locuri care creează atmosfera și care constituie pilonii romanului, dar locul spectaculos este Café de Flore, o cafenea care întreţine visul eroinei și chiar al prietenelor ei, este spaţiul plin de miracol și de renaștere al vieţii noi, plin de fantasmele celebrităţilor pe care le poartă prin secole până în zilele eroinei.
Documentaţia este ampla si profunda, cuprinde studii despre timp, spatiu, despre timp si imagine, despre imagine si text
Stilul romanului este beletristic, filosofic, de ficţiune.
Romanul cuprinde povești încorporate. Autoarea își propune pe parcursul scrierii un real proces de revizuire și corectare. Atitudinea este una constructivă, pozitivă, uneori ironică sau deconstructivă.
Un loc aparte în construirea romanului l-au avut:
Crearea STRUCTURII consistente a TENSIUNII NARATIVE, care să îl facă pe cititor să își dorească să dea pagina. Planificarea în avans, construirea arhitecturii poveștii, am luat în calcul detaliile, am scris dialoguri, am așezat corect planurile și m-am asigurat că tot ce am scris e credibil.
Nasterea PERSONAJELOR si RELATIILOR credibile. Le-am lăsat pe ele să îmi continue povestea, să interacţioneze între ele.
Gândirea proiectului în cele mai mici detalii de SPATIU, TIMP și LOGICA.
DOCUMENTAREA și VERIFICAREA fiecărei informaţii pe care nu o stăpâneam în profunzime.

DATE DESPRE AUTOR

Este Professor de Științe Socio-Umane: Cultură civică / Istorie / Educaţie antreprenorială, Antreprenoare: conduce ADRIA FACILITIES MANAGEMENT LTD, LONDON, INTREPRINDERE INDIVIDUALA cu obiectivul vizite interculturale, Birou Individual de Mediator, Autoare de cărţi, eseuri, articole în presă și în reviste de literatură, Realizatoare emisiuni de televiziune.
Are competențe profesionale în Educatie, Antreprenoriat, media. Este mereu dornică să înveţe, să se formeze șă îi formeze și pe cei din jur, este o iniţiatoare de proiecte, îi place să abordeze mai multe genuri de activităţi, este prima care ia iniţiative în grupurile și comunităţile din care face parte. Este: Profesor de Științe Socio-Umane: Cultură civică / Istorie / Filosofie, Expert – Corpul de Experți în Managementul Educațional al MEN, Metodist II.S.J. Vâlcea – Compartimentul Proiecte Educaționale și Programe Europene, Manager Proiect POSDRU, Inițiator & Manager – Proiecte ERASMUS, Realizator TV – TV Vâlcea 1, Director Școala Gimnazială Stoilești, Director Grădinița cu PP Cozia, Râmnicu Vâlcea, Director Grădinița cu PP Ostroveni IV, Râmnicu Vâlcea, Director Companies ADRIA FACILITIES MANAGEMENT LTD London.
Deși a fost prima dintre colegii liceeni care a reușit la Facultatea de Filosofie – Universitatea Al. I. Cuza Iași, studiile au rămas neterminate.
Este Absolventă a Facultăţii de Drept – Universitatea Spiru Haret București, cursuri de zi. A urmat Master Drept – Facultatea de Drept, Universitatea Titu Maiorescu, București, Master Managementul economic al Unităților Școlare: Facultatea de Management și Marketing în Afacerile Economice – Universitatea Constantin Brâncoveanu, Pitești, Doctorand Filosofie: Facultatea de Filosofie, Universitatea din București, Bursa Proiecte europene, Paris, Franța.
A obţinut Distincțiile: Diploma și Premiul Gheorghe Lazăr, clasa I si Gradația de merit
Este pasionată de lectură, scris, filosofie, afaceri, călătorii. A publicat: volumul Politică și putere, Editura Cartea Românească, București, 2004 și Volumul Jurnal de călătorie. PARIS, Editura Scrisul Românesc, Craiova, 2019.

Domenii de interes:

romane

CUPRINS

PARTEA I

Capitolul 1.Mic dejun la Café de Flore……………..3

Capitolul 2.Exilul ……….………………………………….55

Capitolul 3.Incendiul …………………….…………..85

PARTEA A II-A
Capitolul 4.Bună seara, Paris………………………144

Capitolul 5.Dacă vrei să devii filosof scrie romane..150

Capitolul 6.Cartea de reportaje. Accidentul………. 149

Capitolul 7.La masa de scris. Caietele roșii..……….172

Capitolul 8.Cafeneaua intelectualilor..……………….. 187

Capitolul 9.Pe malurile Senei………………………………..197

Capitolul 10.Reporter prin piețele de Crăciun……….209

Capitolul 11. Paradisul. Iubirea…………………….. 237

PARTEA A III-A

Capitolul 12. Fă-ți din viață un vis ………………………253

Capitolul 13.Noaptea Sfântului Andrei…………………266

Capitolul 14.Acolo unde eşti se află lumea întreagă..280

Author: Editura Științifică LUMEN