Ce isi propune LUMEN cand implineste 19 ani si paseste in cel de-al 20-lea an de existenta?!

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen LUMEN 20 years 11

LUMEN – o comunitate stiintifica si de cultura care creste an de an tot mai frumos si mai viu, prin relatiile interumane pe care le cultiva si le dezvolta, prin actiunile extraordinare desfasurate de fiecare data cu pasiune si increderea ca vor fi un succes.

Astazi, 19 februarie 2020, LUMEN implineste 19 ani si intra in cel de-al 20-lea an de existenta!

Astazi sarbatorim impreuna cu voi succesul comunitatii LUMEN si va impartasim agenda noastra pentru urmatorul an. Este o agenda plina de evenimente editoriale, stiintifice, culturale, care sustin promovarea tinerilor cercetatori in activitati de cercetare- inovare, sustin progresul cultural si educational al fiecarui cititor LUMEN, dar si dezvoltarea unei comunitati informate si culturalizate.


# Devenim tot mai mari | Internationalizarea activitatii LUMEN – prin LUMEN Media Ltd., London, UK.


LUMEN continua internationalizarea activatii sale prin filiala britanica – LUMEN Media Ltd., London United Kingdom. Ne dezvoltam caracterul international impreuna cu filiala LUMEN Media Ltd., London UK si internationalizam serviciile de publicare si organizare de evenimente stiintifice, LUMEN Media Ltd fiind co-organizator in evenimentele noastre stiintifice si partener in publicare cu recunoastere internationala. Prin LUMEN Media Ltd., cartile LUMEN in limba engleza beneficiaza, la cererea autorilor, si de ISBN britanic oferit de The Nielsen ISBN Agency for UK – devenind astfel un facilitator in diseminarea international a volumelor noastre.

# Ianuarie – Decembrie 2020 | Extinderea retelei de distributie nationala


Ne mandrim cu distributia cartilor LUMEN printr-o retea online rapida si eficienta: Libraria Virtuala LUMEN, Emag, Librarie.net, Libraria Eminescu Bucuresti, etc. Ne dorim extinderea acestei retele, stablind parteneriate cu cat mai multe librarii fizice si online, dar si cu biblioteci nationale si central- universitare. Pana in acest moment avem carti LUMEN in toate bibliotecile central-universitare, in toate bibliotecile judetene si in biblioteci universitare publice, cat si particulare din Romania. De asemenea carti si publicatii ale Editurii LUMEN sunt in peste 500 de biblioteci universitare din tari precum SUA, Marea Britanie, Franta, Germania, Spania, Portugalia, Belgia, Ungaria, Australia, Noua Zeelanda, Japonia, China, Mexic, etc.

# Februarie – Decembrie 2020 | Programul de reeditare a volumelor celor mai bine receptate de catre public


Programul de reeditare  a celor mai bine receptate carti a debutat in Noiembrie 2019 si pana acum au fost reeditate 16 volume. Daca esti deja autor al Editurii LUMEN, iar volumul tau se afla printre cel mai bine receptate volume din oferta noastra editoriala atunci poti fi unul din autorii ai caror volume vor fi parte din acest program. Pe parcursul intregului an, republicam in versiune imbunatatita volume cerute de publicul nostru. Volumele reeditate vor putea intra si in programul de distributie LUMEN – Ingram si propuse spre achizitie la peste 27.000 de librarii fizice si online si biblioteci din intreaga lume.

# Februarie 2020 | Cartile LUMEN la nivel global prin INGRAM


Incepand cu luna Februarie 2020, Editura Științifică LUMEN a incheiat cu INGRAM Content Group un parteneriat prin care, prin intermediul bazei de date Ingram si al Global Connect Program, cartile LUMEN incluse in Programul LUMEN – Ingram sunt puse la dispozitia celor mai importante biblioteci si librarii virtuale din lume, intre care Amazon, Barnes & Noble, bookdepository.com, searchworks.stanford.edu,  logobook.ru, etc.

Ingram Content Group este cel mai mare distribuitor de carte la nivel global, care va face posibila distributia cartilor LUMEN in Statele Unite ale Americii, Australia si intreaga Europa, atat in format fizic, cat si in format digital, pentru a ajunge la cititorii din intreaga lume, facil, rapid si cu costuri competitive. Platforma de comenzi Ingram va permite plasarea cartilor LUMEN cu cerere pe piata internationala, micsorand distantele dintre noi si cititorii nostri.

Peste 27.000 de lanturi de librarii fizice si virtuale, precum si biblioteci din intreaga lume vor fi informate constant despre cartile LUMEN, care vor fi disponibile la difuzare catre aceste biblioteci prin Ingram. Vom reveni in curand cu detalii despre Programul LUMEN – Ingram.

#Februarie/Martie 2020 | relansam cele mai reusite programe editoriale LUMEN


Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Promoting Young Researchers 2020 11. Programul LUMEN Promovarea Tinerilor Cercetatori se adreseaza tinerilor de pana in 35 ani care doresc sa isi faca cunoscuta propria cercetare, publicand-o intr-o Editura Științifică ce sprijina tinerii cercetatori si sustine excelenta stiintifica, inca din 2001. In 2020, in cadrul Programului de Promovare a Tinerilor Cercetatori, punem la dispozitia tinerilor aplicanti inca 2 nise de publicare, focusandu-ne pe selectiade  cartea scrisa in limba engleza si teze de doctorat – in domeniile amintite, selectate de referenti in baza valorii stiintifice si a incadrarii acestora in domenii cu real potential de piata. Pana in prezent in cadrul acestui program au fost publicate la Editura Științifică LUMEN peste 200 de titluri de carte a unor tineri cercetatori valorosi din Romania, Republica Moldova, Belgia, Anglia, Statele Unite ale Americii, Franta, Olanda. Consulta https://edituralumen.ro/programul-lumen-de-promovare-a-tinerilor-cercetatori-2020/

2. Programul LUMEN Carte Stiintifica – sunt asteptate propuneri de manuscrise evaluare in vederea publicarii – carti stiintifice, rezultate in urma activitatii de cercetare, individuala sau colectiva, in domeniile asistenta sociala, etica, sociologie, politologie, psihologie, filosofie, stiintele juridice, stiinte economice, lingvistica, literatura, istorie, marketing si comunicare, studii europene, jurnalism. Lansarea Programului este conditionata de agenda finantatorului  – Ministerul Cercetarii si Inovarii, Programul de Subventionare al Literaturii Tehnico-Stiintifice.

3. Programul LUMEN Carte de Cultura –  Editura Științifică LUMEN va lansa o noua sesiune de selectie de carte de cultura, inclusiv volume de proza scurta, versuri si editii critice, precum si volume in domeniul stiintelor sociale si umaniste, in vederea propunerii spre publicare prin intermediul Programului Lumen Carte de Cultura. Autorii interesati pot depune proiecte pe una din urmatoarele sectiuni: Carte: – volume de proza scurta; – carti din domeniul socio-uman; – carti de arta contemporana, inclusiv albume de arta; Poezie: – volume de debut; – dialogul literatura-arte vizuale; – antologii; Editii critice: – lucrari care sa dovedeasca consistenta teoretica si metodologica, – lucrari care sa dovedeasca relevanta temei in contextul cultural actual.

In selectie, vor fi apreciate caracterul de noutate al temei, concizia, precizia si calitatea redactarii, aparatul critic, bibliografia, interesul fata de tema.

Aceste programe se realizeaza in baza principiului co-finantarii, Asociatia LUMEN acoperind pana la 100%  din costurile aferente cheltuielilor de editare pentru cel putin 10 lucrari selectate/din fiecare program. Urmariti pagina Editurii LUMEN pentru a fi informati despre agenda Programelor de finantare Publicare Carte.

# Aprilie – Decembrie 2020 | Cartile LUMEN la targuri de carte nationale si internationale


Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen 1582120216469 Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen 1582120196717 Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen 1582120162016 Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen 1582119799133 Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen 1582119783911 Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen 1582119755186

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ne propunem sa fim prezenti cu cartile LUMEN in cat mai multe targuri de carte nationale si internationale:

 • Salonul International de carte Bookfest, editia a XV-a (27 – 31 mai 2020, ROMEXPO)
 • Bookfest Chisinau, editia a V-a (2 – 6 septembrie 2020)
 • Bookfest Cluj-Napoca, editia a IX-a (17 – 20 septembrie 2020)
 • Targul de carte Librex, (13- 17 mai 2020, Iasi, Romania)
 • Targul de carti si arte frumoase Arca lui Gutenberg, (Noiembrie 2020, Iasi, Romania)
 • GAUDEAMUS Cluj-Napoca, editia a XXI-a (1 – 5 aprilie, Piata Unirii)
 • GAUDEAMUS Oradea, editia a VII-a (6 – 10 mai, Piata Unirii)
 • GAUDEAMUS Timisoara, editia a XII-a (20 – 24 mai, Piata Libertatii)
 • GAUDEAMUS Litoral, editia a XII-a (31 iulie – 4 august, Piateta Perla, Mamaia)
 • GAUDEAMUS Brasov, editia a III-a
 • GAUDEAMUS Iasi, editia a II-a
 • GAUDEAMUS Radio Romania, editia a XXVII-a (18 – 22 noiembrie, Bucuresti, Romexpo)

# Martie 2020 | LUMEN lanseaza un sistem de recompensare a fidelitatii colaboratorilor LUMEN


Programul se adreseaza tuturor colaboratorilor LUMEN, in calitate de autori de carte, autori de articole stiintifice in jurnale sau volume colective/de proceedings, referenti stiintifici activi in procesele de evaluare stiintifica, guest editors in jurnalele LUMEN, participanti la evenimentele stiintifice internationale LUMEN, moderatori de sectiuni in cadrul evenimentelor stiintifice LUMEN, Keynotes in evenimentele stiintifice LUMEN.

Recompensarea va consta in bonusarea contributiilor anterioare ale colaboratorilor nostri, si oferirea de reduceri aplicate la viitoare activitati LUMEN. Ramani conectat la comunicarile noastre pentru a afla mai multe informatii. În curand sistemul va fi disponibil public.

# Mai 2020 | O noua platforma de vanzare de carte va fi implementata in curand la Editura Științifică LUMEN


LUMEN va pune la dispozitia publicului o noua platforma de vanzari a cartii LUMEN, care va facilita achizitia de carte intr-un regim transparent, usor de utilizat, vizibil. Noul sistem de vanzari va permite consultarea integrala a descrierii fiecarei carti  LUMEN, precum si modalitati sigure de distributie la nivel national. Informatii actualizate vor fi disponibile la https://edituralumen.ro/shop/

# Mai 2020 | vom desfasura cea de-a 14 editie a Conferintelor Stiintifice Internationale LUMEN


Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen RSACVP2020 banner scaledAsociatia LUMEN, Centrul de Conferinte LUMEN, impreuna cu co-organizatorii si partenerii anunta cea de-a 14-a Conferinta Stiintifica Internationala LUMEN: Rethinking Social Action. Core Values in Practice | RSACVP 2020, 22-23 May 2020, Iasi, Romania. Sunt asteptate propuneri de rezumate, workshop-uri, discursuri plenare.

Vezi aici principalele subiecte! Inscrie-ti abstractul acum! Termen limita de inregistrare anticipata: 28 februarie 2020 http://conferinta.info/registration/

Publicarea lucrarilor in extenso va fi realizata in parteneriat cu Jurnalele LUMEN – reviste cu acces deschis si evaluare de tip peer review. Toate revistele sunt publicate online, cu acces deschis, toate lucrarile fiind identificate cu DOI (indexat in Crossref).

Reviste partenere indexate  in Web of Science: Postmodern Openings, Revista Romaneasca pentru Educatie Multidimensionala, BRAIN. Consultati http://conferinta.info/7385-2/ pentru a vedea taxele reduse de acces deschis pentru publicarea in aceste reviste.

# Iunie 2020 | desfasuram cea de-a 7-a editie a Conferintei stiintifice internationale Central & Eastern European LUMEN International Conference: New Approaches in Social and Humanistic Sciences | 25-26 iunie 2020 | Chisinau, Republica Moldova


Acest eveniment stiintific este co-organizat impreuna cu ULIM, Chisinau, Moldova – Universitatea Libera Internationala din Moldova.

Mai multe informatii vor fi disponibile online in curand la www.lumen.international

# Noiembrie 2020 | desfasuram cea de-a 15 – a editie a  Conferintei stiintifice internationale  LUMEN &  a  4– a editie a Conferintei stiintifice internationale LUMEN EDU


In noiembrie 2020, doua evenimente internationale vor fi dezvoltate ca evenimente comune. A 15-a editie a Conferintei Stiintifice Internationale LUMEN va continua traditia abordarii actiunii comunicative si transdisciplinaritatii in societatea etica- “Communicative Action & Transdisciplinarity in the Ethical Society” | 15th LUMEN CATES 2020.

Nisa educationala a Conferintelor LUMEN va fi abordata în cea de-a patra editie a Conferintei stiintifice internationale LUMEN EDU: „Educatie, calitate si dezvoltare durabila”- “Education, Quality & Sustainable Development.

# Februarie 2021 | organizam a 2-a editie a World LUMEN Congress | WLC 2021


Centrul de conferinte LUMEN si Asociatia LUMEN, impreuna cu co-organizatorii si partenerii lor va informeaza cu bucurie  ca facem pregatiri intense pentru organizarea celei de-a doua editii a Congresului Mondial LUMEN, World LUMEN Congress 2021, care va avea loc intre 15 si 19 februarie 2021. Mai multe informatii vor fi disponibile curand. Urmariti-ne activitatea pe Facebook – LUMEN Conference Center. Share!

Ana Frunza – Editura Științifică LUMEN; Centrul de Cercetari Socio- Umane LUMEN

Author: Editura Științifică LUMEN