Adriana Mihaela MACSUT

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Adriana Macsut photo 2020PAGINA DE AUTOR


Adriana Mihaela Macsut (născută pe 30 decembrie 1967 în Craiova) are   două licențe: una în fizica materialelor la Universitatea din Craiova (cu o cercetare despre Cristale Lichide), iar alta în teologie didactică la Institutul Teologic Romano – Catolic din Bucureşti (cu lucrarea de licenţă Abordarea hermeneutică a literaturii de înţelepciune din Egipt, Israel şi Mesopotamia) şi de asemenea, un master în exegeză biblică la aceeiaşi instituţie (cu dizertaţia Moartea lui Moise de la Revelaţie la legendă). Din 2013, este doctor în filosofie la Universitatea  Bucureşti (cu teza Doxa în concepţia lui Platon -publicată de Editura Științifică Lumen în 2019).

Între 1995 – 2001, a lucrat la jurnalist de ştiri şi profesor de fizică. A fost corespondent pentru BBC România (între 1996 – 2001 în Craiova și Tărgu Mureș). Din 2011, este trainer de etică aplicată, iar în 2012, a predat un curs de etică, etichetă şi protocol pentru stafful care a organizat Bagdad 2013, Capitală a lumii arabe. Între 2011 şi 2015, a publicat articole în reviste indexate academic și antologii din țară și străinatate.  Între 2013-2016, a administrat un blog de etică în afaceri pe Daily Business (https://www.dailybusiness.ro/bloguri/adriana-macsut/) , a fost redactor colaborator la Pravalia Culturală, comentator la 24 ore mureșene şi Cronica de Fălticeni.

Actualmente este   redactor  Corbii Albi     (https://corbiialbi.specr.eu/?author=115, , dar a pătruns și în lumea artistică (cântă în catolic, a  avut deja  roluri în filmul britanic The   Ritual – https://www.imdb.com/name/nm9600125/  , Sisters Brothers și serialul românesc Umbre, face parte din trupa de teatru Logos, a jucat în show cu cai, dar a fost și monitor la competiții de echitație pentru Shagya România).  Este cercetător afiliat la Resercher Ibn Khaldun Center for Research and Studies (IKCRS) –http://ikcrsjo.org/dr-adriana-mihaela-macsut și membru în Asociația profesională a consilierilor filosofici și de etică.


LUCRARI PUBLICATE LA Editura Științifică LUMEN


Vezi CV

 Vezi Lista lucrărilor științifice