Doxa in conceptia lui Platon – Adriana Mihaela MACSUT

DOXA IN CONCEPTIA LUI PLATON

Adriana Mihaela MACSUT

LUMEN – Copyright © 2019 – Colecția DIMENSIUNI CULTURALE

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 336           LIMBA: Română

ISBN: 9789731665375

CUMPARA PRIN: Emag

GO TO THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE


Descriere:

Volumul “Doxa in conceptia lui Platon”, avandu-o ca si autoare pe Adriana Mihaela Macsut, publicat la Editura Lumen in anul 2019 trateaza necesitatea demersului interpretativ in opera lui Platon, care este initiata de sofistii care teoretizeaza arta interpretarii, transformand-o intr-o profesiune, astfel incat mesajul textului devine un pretext pentru reliefarea elocintei lor. (Autoarea)


Domenii de interes:

  • filosofie
  • filosofie platoniciana

EVENIMENTE ŞI RECENZII


RECENZIE 

SANDU, ANTONIO. (2019). Review to the volume Doxa in conceptia lui Platon, author Adriana Mihaela Macsut, Lumen Publishing House. Logos Universality Mentality Education Novelty: Philosophy & Humanistic Sciences, 7(2), 84-87.

O încercare de a clarifica semnificația termenului dóxa, așa cum apare în filosofia platoniciană, este făcut de Adriana Mihaela Macsut în volumul Dóxa în conceptia lui platon, publicat în 2019 de Editura LUMEN. Potrivit autoarei, dóxa poate fi „considerată un concept structural, care se află într-o relație de semnificare cu obiectele la nivel mental, doctrină care arată că aceasta este un semn al obiectului și nu doar un termen prin care este evidențiata o idee care exprimă un cuvânt. ” Prezenta recenzie își propune doar sa evidențieze o posibilă corelație între dóxa – ca opinie – și justificarea unei opinii din afara cadrelor epistemice precum și posibila relație a cunoașterii doxalice cu ideea de fake news.

VEZI PDF


LANSARE DE CARTE

VENUE: Sambata, 23 noiembrie 2019, Targul de Carte GAUDEAMUS BUCURESTI 2019, Pavilionul B2 al Complexului Expozitional Romexpo, incepand cu ora 17.00, la standul Editurii Lumen

ORGANIZATORI:
Editura LUMEN

INVITATI:

ADRIANA MIHAELA MACSUT – autoare

ANTONIO SANDU – Directorul Editurii LUMEN

Lect. dr. ANA FRUNZA – Universitatea ,,Ştefan cel Mare” din Suceava, Centrul de Cercetari Socio-Umane Lumen.

MODERATOR:
BIANCA SANDU – redactor-editor Editura Lumen

Vezi VIDEO


MASS MEDIA SI SOCIAL MEDIA


COMUNICAT PRESS CAFE

Popescu, M. I. (2019, Noiembrie 27). Actrița Adriana Macsut și-a lansat săptămâna trecută la gaudeamus, volumul „Doxa în concepția lui Platon”.

Vezi detalii…

Author: Editura LUMEN