Virtualizarea spatiului social


ANTONIO SANDU: VIRTUALIZAREA SPAȚIULUI SOCIAL DIN PERSPECTIVA METAFIZICII CUANTICE

Descriere:

Se trece în revistă ideea de virtual ca și construct noetic, relația dintre construcția socială a realității și virtualizarea spațiului social. Sunt prezentate perspective filosofice platoniciene, aristotelice și carteziene asupra relației dintre ideal și substanțial. Despre virtualizarea spațiului virtual ca interacțiune noetică ideală. Ousia, ipostasis și persona


ANTONIO SANDU: PATRU DIRECȚII ALE VIRTUALIZĂRII SPAȚIULUI SOCIAL

Descriere:

Despre patru direcții ale virtualizării spațiului social: telemedicina, școala online, telemunca și virtualizarea spațiului religios.


ANTONIO SANDU: VIRTUALIZATION OF SOCIAL SPACE. FROM PANDEMIC TO INFODEMIC (VIRTUALIZAREA SPATIULUI SOCIAL. DE LA PANDEMIE LA INFODEMIE)

Descriere:

Există o serie de teorii cosmogonice contemporane, pe care le-am introduce în ceea ce am numit metafizica cuantică, care susțin că lumea actuală în care trăim este de fapt o simulare. Globalizarea tehnologică poate fi analizată din perspectiva mutațiilor apărute în interpretarea spațiului social de la cea tradițională, limitată la coordonatele geografice ale interacțiunii, la una delocalizată și universalizatoare. Pandemia cauzată de virusul COVID-19 a accentuat această tendință.