Vespasian V. Pella şi idealul păcii prin drept – Aurora Ciucă

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen pella

VESPASIAN V. PELLA ŞI IDEALUL PĂCII PRIN DREPT

Aurora CIUCĂ

LUMEN – Copyright © 2019 – Colecția JURIDICA

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 106           LIMBA: Română

ISBN: 978-973-166-514-6

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1

CUMPARA PRIN: Edituralumen.roEmag.roLibrarie.netelefant.ro, ujmag.ro

GO TO THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE


Descriere:

Un volum dedicat unuia dintre cei mai mari diplomaţi şi jurişti ai României, ,,Vespasian V. Pella şi idealul păcii prin drept” este o lectură interesantă pentru orice persoană interesată de istoria culturală şi juridică românească. Cartea este un compendiu de planşe fotografice şi documente scoase la lumină de un autor (d-na prof. univ. dr. Aurora Ciucă) care prin prestigiul academic propriu dă dovada valoroaselor comentarii care însoţesc documentele arhivistice prezentate în carte. (Editura Științifică LUMEN)


Domenii de interes:

  • istoria dreptului românesc
  • drept diplomatic şi consular
  • drept internaţional public

CUPRINS

CUVÂNT ÎNAINTE (pp. 5-8)

Acest volum, care conţine atât documente şi imagini inedite, cât şi fragmente din studiile ce îi sunt dedicate, surprinde efervescenta activitate a profesorului Pella, care pornea de la Facultatea de Drept din Iaşi într-o frumoasă aventură intelectuală naţională şi internaţională, înţelegând să reprezinte România în mod exemplar, să promoveze ideile pacifiste şi nevoia de solidaritate umană. (Autoarea)

PARTEA I (pp. 9-83) – Fotografii şi documente inedite Primii ani. De la Râmnicu Sărat la Iaşi; Doctorat şi studii de agregare la Paris; Profesorul Pella; Publicaţii şi aprecieri; Diplomatul Pella; Medalia ,,Pella” pentru Justiţie internaţională.

PARTEA a II-a (pp. 84-102) – Vespasian V. Pella în galeria marilor jurişti ai lumii Dreptul ca fundament al păcii; Arhitectul ,,dreptului viitorului” şi al justiţiei penale internaţionale; Promotorul uniicării dreptului penal.

NOTE (pp. 103-104)

SURSE DOCUMENTARE ŞI FOTOGRAFICE (pp. 105-106)


EVENIMENTE SI RECENZII


RECENZIE

HUIDU, ALEXANDRA. (2019). Towards a Philosophy of World Peace – ,,Vespasian V. Pella and the Ideal of Peace Through Law”. Logos Universality Mentality Education Novelty: Philosophy & Humanistic Sciences, 7(1), 91-95.

Unele idei sunt revoluționare pentru timpul lor și alte idei nu se disting de realitatea pe care o avem în viața noastră de zi cu zi și pe care ne-o asumăm, uitând că la un moment dat asemenea idei erau revoluționare. Aceasta este cazul idealului de pace prin lege care a fost filosofia de viață a savantului de drept românesc Vespasian V. Pella, un ideal a cărui dezvoltare, de la idee la practică, este urmărit de autoarea Aurora Ciucă în volumul Vespasian V. Pella și idealul păcii prin drept, publicat de Editura Științifică Lumen din Iași, în 2019.

VEZI PDF


Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Afis Pella Internet 3 EXPOZITIE FOTO-DOCUMENTARA

Expoziţia foto-documentară dedicată lui Vespasian V. Pella, unul dintre cei mai mari diplomaţi români din istorie, este un eveniment care va debuta joi, 28 martie 2019, cu lansarea volumului ,,Vespasian V. Pella şi idealul pacii prin drept”, autor prof. univ. dr. Aurora Ciucă – Universitatea ,,Ştefan cel Mare” din Suceava, publicat în luna martie 2019 la Editura Științifică LUMEN din Iaşi. Evenimentul va avea ca invitaţi pe conf. univ. dr. Ioan Milică, director BCU Iaşi, Florin Cântic, director al Arhivelor Naţionale Iaşi, lect. univ. dr. Dan Constantin Mâţă, cadru didactic al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii ,,Al. I. Cuza” din Iaşi. Lansarea de carte va fi moderată de lect. univ. dr. Alina Gentimir, cadru didactic al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii ,,Al. I. Cuza” din Iaşi. Expoziţia va fi deschisă timp de o lună, până pe data de 28 aprilie 2019, exponatele putând fi vizionate în spaţiul expoziţional de la etajul I al BCU Iaşi.

 


MASS MEDIA SI SOCIAL MEDIA


VESPASIAN PELLA – FONDATOR AL DREPTULUI INTERNATIONAL PENAL

Video-recenzie realizata de drd. Alexandra Huidu, editor de specialitate in cadrul Editurii Lumen, la volumul cu titlul „Vespasian V. Pella si idealul pacii prin drept”, autor Aurora Ciuca, volum aparut la Editura Științifică Lumen.


PUTETI CITI ACEASTA CARTE IN URMATOARELE BILIOTECI:


Biblioteci universitare:


ACEASTA CARTE A FOST CITATA IN URMATOARELE LUCRARI:DESPRE AUTOR


Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen AURORA CIUCAPROF. UNIV. DR. AURORA CIUCĂ este doctor în Drept internaţional al Universităţii “Al. I. Cuza” Iaşi, profesor la Facultatea de Drept și Științe Administrative  a Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava, a desfăşurat o bogată activitate în domeniul  dreptului internaţional al drepturilor omului ca bursier în programe ale Consiliului Europei şi ale Organizaţiei Statelor Americane. A obţinut diploma de Master “Cum laude” din partea Universităţii Notre Dame (SUA) cu o teză privind analiza violenţei domestice în Statele Unite. A urmat stagii de specializare la Institutul  Internaţional pentru Drepturile Omului Réne Cassin (Franţa), Center for Civil and Human Rights (SUA), Institute for Human Rights (Åbo Akademy University , Finlanda).

Vezi detalii…

Author: Editura Științifică LUMEN