Solutionarea diplomatica a diferendelor in dreptul international fluvial – Dan Alexandru GUNA

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen guna site 1

SOLUTIONAREA DIPLOMATICA A DIFERENDELOR IN DREPTUL INTERNATIONAL FLUVIAL

Dan Alexandru GUNA

LUMEN – Copyright © 2019 – Colecția JURIDICA

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 195           LIMBA: Română

ISBN: 978-973-166-525-2

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1

CUMPARA PRIN: Edituralumen.ro, Emag.roujmag.ro, elefant.ro, librariadelfin.ro

VIZUALIZEAZĂ CARTEA pe Google Books

GO TO THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE


Descriere:

Diferendele dintre state referitoare la apele transfrontiere apar pe un fundal extrem de complex care implica o combinatie de factori naturali dar si umani. Astfel, fenomene naturale precum incalzirea globala, inundatiile, seceta, uraganele, desertificarea sunt numai cateva dintre elementele naturale care influenteaza atat cantitatea de apa dulce cat si calitatea ei. Data fiind aceasta realitate naturala statele sunt nevoite sa colaboreze mai mult ca in orice domeniu al relatiilor internationale pentru a-si asigura necesarul din aceasta resursa vitala vietii. (Autorul)


Domenii de interes:

  • drept internaţional
  • drept maritim si fluvial
  • drept diplomatic
  • conflicte internationale

CUPRINS


INTRODUCERE (pp. 8-9)

CAPITOLUL I (pp. 10-71) – Soluţionarea paşnică a diferendelor internaţionale, principiu fundamental al dreptului internaţional contemporan

Precizări terminologice; Prevenirea diferendelor internaţionale; Conţinutul juridic al principiului soluţionării pe cale paşnică a diferendelor.

CAPITOLUL II (pp. 72-171) – Recurgerea la metodele diplomatice în Dreptul internaţional fluvial

Specificul diferendelor referitoare la apele transfrontiere; Prevenirea diferendelor în dreptul internaţional fluvial; Abordarea universală şi regională a rezolvării diferendelor privitoare la apă; Mecanisme regionale de rezolvare a diferendelor.

CAPITOLUL III (pp. 172-177) – Concluzii

ANEXE (pp. 178-183)

BIBLIOGRAFIE (pp. 178-193)


DESPRE AUTOR


LECT. UNIV. DR. DAN ALEXANDRU GUNĂ este cadru didactic la Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității Valahia din Târșoviște, România. Absolvent al programului de masterat în administrația publică europeană și cu titlul de Doctorat al Academiei Române – Institutul de Cercetări Juridice “Academician Andrei Rădulescu”, autorul a fost interesat de mai multe domenii ale dreptului, inclusiv dreptul internațional public, drept civil și dreptul mediului, discipline pe care le-a învățat, de asemenea, ca profesor universitar.

Vezi detalii…

Author: Editura Științifică LUMEN