Editura LUMEN vă invită la evenimentul online PHILO CAFÉ – Virtualizarea senzualității și sexul online, organizat în cadrul ediției Iulie 2021 a Târgului GAUDEAMUS Radio Romania, Oradea, 07-11 iulie 2021.
Data și ora evenimentului: vineri, 09 iulie 2021, între orele 13.00 si 14.00
Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a Editurii Lumen , iar înregistrarea evenimentului va fi disponibilă în cursul aceleiași zile, pe canalul de
Invitati |
- Univ. Dr. Bogdan Popoveniuc – Departamentul de Știinte Umane și Social-Politice și Centrul de Cercetări în Etica Aplicată ale Universității Ștefan cel Mare din Suceava
- Univ. Dr. Antonio Sandu – Facultatea de Drept și Stiinte Administrative, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava
- Univ. Dr. Daniel Cojanu – Facultatea de Știinte Politice, Litere și Comunicare a Universității Valahia din Târgoviște
- Univ. Dr. Alexandru Pompiliu – Facultatea de Știinte Politice, Litere și Comunicare a Universității Valahia din Târgoviște
Moderator | Ana Frunză – Asociația LUMEN, Iași
Subiecte abordate |
Dezvoltarea tehnologiei și lumii cibernetice într-un ritm alert a contribuit tot mai mult la virtualizarea actului sexual, sexul online devenind o alternativă facilă la cel real, senzorial.
Satisfacerea sexuală virtuală este astăzi mai accesibilă ca oricând. Observăm cum noile tehnologii oferă noi alegeri. E-mail, mesagerie instantanee, mesajul text mereu la îndemână prin telefon mobil, cameră web, camere virtuale specializate de chat – sunt câteva dintre instrumentele tehnologice la alegere pentru cei care caută plăcere cibernetică.
Mai mult, la nivel global se dezbate și subiectul unei noi revoluții sexuale. Lucrurile sunt corelate acum destul de ușor: cu fiecare nouă apariție a tehnologiei, sexul virtual a evoluat și continuă să evolueze, trecând de la videochat-ul condiționat de un desktop la flexibilitatea sexului virtual prin telefoanele inteligente – mesaje video sau scrise, imagini instantanee etc.
Noile generații, având la îndemână noile tehnologii și curiozitate, fac transferul de la sexul senzorial către sexul cibernetic fără inhibiții, însă pentru cei care sunt în afara acestei lumi virtualizate, cum este înțeles acest fenomen?
Virtualizarea senzualității este ea înțeleasă de către cei care aleg sexul virtual? Cum sunt abordate problemele ce țin de intimitate sexuală, de comunicare sexuală în transformare, de infidelitate online și autenticitate?