Schimbă România! … măcar pe vodcă!- Antonio SANDU

Suntem in vacanta! Vă mulțumim pentru interesul acordat editurii noastre! Echipa responsabila cu distribuția de carte este în vacanță până la sfârșitul lunii septembrie! Va așteptăm după 1 august!

25,00 lei

7 în stoc

SKU: 675 Categorie:

Descriere

Schimbă România! … măcar pe vodcă!

Antonio SANDU

LOGOS PANDA – Copyright © 2022 – Colecția Romane, Fictiune

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 120        LIMBA: Română

ISBN: 978-606-95513-6-3

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1

CUMPĂRĂ PRIN: Libraria Editurii Logos Panda; Editura Lumen


Descriere publicatie Schimbă România! … măcar pe vodcă!


Volumul „Schimbă România!…măcar pe vodcă!” reunește o serie de tablete umoristice prezentate sub formă de videoclipuri disponibile pe canalul de YouTube al Editurii Lumen și realizate de Antonio Sandu.

Aceste tablete se doresc a fi un set de pamflete referitoare la delăsarea și nepăsarea contemporanilor, mai ales în ceea ce privește seriozitatea cu care sunt abordate elementele curente ale vieții cotidiene în România pandemică și postpandemică. Sunt criticate mimetismul social și grandomania, fără substrat, mai ales ale celor care au despre ei înșiși o impresie de apartenență la o elită – fie o elită intelectuală, fie una socială, politică ori economică.

Ideea acestei serii de pamflete a apărut de la reamintirea unei glume referitoare la un tren oprit pe Trans-Siberian pe motiv că se schimbă locomotiva… După o noapte de așteptare, călătorii sunt anunțați că în sfârșit locomotiva a fost schimbată… pe vodcă! Acest gen de „schimbări” neașteptate sunt frecvente în societatea românească, începând de la căile ferate – unde controlorul te anunță senin, despre sistemul de răcire, că „atunci când se încălzește, se răcește” – până la studenți dornici de note mari dar care nu au capacitatea să ducă la bun sfârșit lectura unei cărți, pretinzând astfel apartenența la o categorie socială de absolvenți de facultate, de masterate sau de doctorate – când, în realitate, mulți dintre aceștia se regăsesc în situația unor analfabeți funcționali. Gândul ne duce și la așa-ziși meseriași care lungesc o lucrare pentru a justifica prețurile exagerate și care nu își propun să aibă rezultate de calitate ci doar să fie bine plătiți.

Spoiala intelectuală, munca în spirit de dispreț față de calitate și chiar dispreț față de ceilalți – trec drept virtuți în societatea de astăzi și sunt văzute, în cadrul acestor pamflete, din perspectiva unui „sit-down comedy”.

Fie că vorbim despre „mineriada virtuală” – care definește la nivel global speculativul economic fără fundament valoric, fie că vorbim despre ficus sau varză (cu sau fără cotor), ne dorim să binedispunem urmăritorii canalului de YouTube dar și pe cititorii acestui volum.

Iar dacă nu reușim să schimbăm România astfel, măcar să o schimbăm pe vodcă! Acest volum este un pamflet. Este treaba ta, cititorule, să găsești ceea ce este adevărat și ce nu, în ce te regăsești și în ce nu, dacă ai sau nu un cotor…(Autorul)


CUPRINS Schimbă România! … măcar pe vodcă!


Cuvânt înainte (pp. 7-10)

Schimbă România! Dacă nu poţi, schimb-o pe vodcă! (pp. 11-18)

Iubiţi dacopaţi, astăzi vă voi jigni (pp. 19-30)

Sunteţi marfă! (pp. 31-40)

Cocalari din toate țările, uniți-vă. (pp. 41-48)

E nevoie de locomotivă / Schimbă România măcar pe vodcă! (pp. 49-54)

Vă iau la bani mărunţi (pp. 55-58)

Eşti varză?! (pp. 59-62)

Dacă tot eşti varză, măcar aşa ai cotor (pp. 63-68)

Sit-down comedy… de om responsabil (pp. 69-74)

Bine v-am găsit la o întâlnire cu ficusul meu (pp. 75-78)

Votaţi plosca! Schimbă Romania… pe vodcă! (pp. 79-82)

Eşti frustrat?! (pp. 83-88)

Fii tu însuţi dacă eşti un zero. Sit-down comedy cu Antonio Sandu (pp. 89-92)

Schimbă România… de la mare (pp. 93-96)

Trăim cu flăcări de împrumut. Stinge România! (pp. 97-104)

Schimbă România cu resursele umane! (pp. 105-106)

Schimbă România până nu(-ţi) trece pandemia! (pp. 107-110)

Cumpără pământ pe meta! (pp. 111-112)

Mineriada virtuală (pp. 113-115)

Fiţe noi în criză (pp. 117-118)

Fiţe noi – crize şi război (pp. 119-120)

Author: Editura Științifică LUMEN