83,02 lei
ORTODOXIA SI NOILE MISCARI RELIGIOASE
Ciprian Marius CLOSCA
LUMEN – Copyright © 2009 – Colecția DIMENSIUNI CULTURALE
FORMAT: Tipărit PAGINI: 535 LIMBA: Română
ISBN: 978-973
2 în stoc
Descriere
ORTODOXIA SI NOILE MISCARI RELIGIOASE
LUMEN – Copyright © 2009 – Colecția DIMENSIUNI CULTURALE
FORMAT: Tipărit PAGINI: 535 LIMBA: Română
ISBN: 978-973-166-162-9
Descriere:
Studierea fenomenului neoreligios datează de mai puţin de o jumătate de secol. Anii “60 —”70 ai secolului trecut s-au constituit în debutul unei noi discipline în arealul istoriei religiilor lumii: studiul noilor mişcări religioase. Indiferent că erau de inspiraţie creştină sau necreştină, aceste noi mişcări au tras semnalul de alarmă privind anumite mutaţii semnificative la nivelul mentalului religios. Nu există biserică sau religie tradiţională care să nu fi fost afectată, mai mult sau mai puţin, de apariţia noilor mişcări religioase. Sentimentul religios, ca şi planul identitar al oamenilor, a început să se transforme, să evolueze, să se deplaseze de la o societate la alta, de la o generaţie la alta. Astăzi, fenomenul neoreligios priveşte zeci şi sute de milioane de persoane din întreaga lume. In România, neoreligiile sosesc din Occident, dar multe dintre ele poartă amprenta şi influenţele multor religii orientale. Pendulând între sincretism şi eclectism, multe din noile religii se constituie într-un amalgam confuz de idei, doctrine şi practici. In acest sens, un foarte concludent exemplu îl reprezintă America de Sud, India şi Africa, unde populaţia, în cea mai mare parte a ei încreştinată, păstrează totuşi influenţele magico-religioase ale religiozităţii precreştine. (Autorul)
Domenii de interes:
- mituri, ritualuri simbolice si studii religioase, filosofia religiei
- ortodoxie
- miscari religioase
ACEASTA CARTE A FOST CITATA IN URMATOARELE LUCRARI
- Sonea, C. (2018). The Missionary Formation in the Eastern Orthodox Theological Education in Present Day Romania. Transformation, 35(3), 146-155.
- Ghidarcea, M. (2013). Cetăţile dacice–punct important pe harta noilor mişcări religioase din România. Altarul Reîntregirii, 18(Suppl_3), 357-372.