Lansare de carte “Consilierea filosofica apreciativa” – Coordonator: Antonio Sandu (Targul de carte Gaudeamus Bucuresti 2019)

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen SANDU Consilierea apreciativa

Sambata, 23 noiembrie 2019, Editura Științifică LUMEN va asteapta la Targul de Carte GAUDEAMUS BUCURESTI 2019, Pavilionul B2 al Complexului Expozitional Romexpo, intre orele 12.00-12.30, la standul Editurii Lumen, la un eveniment care vizeaza un volum cu o tema fascinanta in filosofie.

Volumul “Consilierea filosofica apreciativa”, avandu-l ca si coordonator pe prof. univ. dr. habil. Antonio Sandu, publicat la Editura Științifică Lumen in anul 2019 trateaza dominanta preocuparilor gandirii teoretice a acestui sfarsit/inceput de mileniu: responsabilitatea. Atat de des invocata si din ce in ce mai mult valorizata de specialisti din domenii dintre cele mai diferite: oameni de stiinta, medici, economisti, juristi, educatori, oameni de afaceri, oameni politici si, desigur, moralisti si filosofi, totusi, in mod paradoxal, ideea de responsabilitate nu se reflecta cu aceeasi intensitate si in planul modal-actional. Ca responsabilitatea trebuie sa devina “cheia de bolta a intregului edificiu moral”, cum aprecia Kant, este o afirmatie ce trebuie inca probata in planul actiunii sociale. O legitima intrebare ramane deschisa: daca responsabilitatea este atat de explicit prezenta in constiinta teoretica a timpului nostru, atunci unde ne sunt totusi responsabilii; responsabilii, de o maniera concreta, care actioneaza distinct in situatii ce solicita solutii diferite, asumandu-si datoria de a fi Om, adica fiinta morala, preocupata de destinul omului si a umanitatii?

ORGANIZATORI:
Editura Științifică LUMEN

INVITATI:

ANTONIO SANDU – coordonator

Lect. dr. ANA FRUNZA – Universitatea ,,Ştefan cel Mare” din Suceava, Centrul de Cercetari Socio-Umane Lumen.

MODERATOR:
BIANCA SANDU – redactor-editor Editura Științifică Lumen

Author: Editura Științifică LUMEN