Dante, Freud and Dalí: what they might have in common? Psychoanalytic Reflections on Dante’s Inferno – Marius DUMITRESCU

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen C1 small Dante DUMITRESCU 2022 A5

DANTE, FREUD AND DALÍ: WHAT THEY MIGHT HAVE IN COMMON? PSYCHOANALYTIC REFLECTIONS ON DANTE’S INFERNO

Marius DUMITRESCU

LUMEN – Copyright © 2022Colecția DIMENSIUNI CULTURALE

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 259         LIMBA: Engleză

ISBN: 978-973-166-604-4

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1

 

 

GO TO THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE

COMANDA PRIN: Edituralumen.ro


Descriere:

“Această carte este punctul culminant al unui proiect la care lucrez de câțiva ani, așa cum a fost lansat în 2010, când comunitatea științifică internațională a sărbătorit Anul Psihanalizei, marcand 100 de ani de la publicarea articolului freudian „Originea și dezvoltarea. of Psychoanalysis”, în volumul XXI al The American Journal of Psychology, din aprilie 1910. Noua mea carte încearcă să surprindă afinitățile elective care au reușit, de-a lungul timpului, să asigure o legătură magică între opera lui Dante, psihanaliza lui Freud și pictura lui Salvador Dalí. , trei destine cu multe lucruri în comun, precum respingerea socială sau neînțelegerea de către contemporani a geniului lor. De asemenea, am descoperit anumite elemente sau, mai degrabă, modele existențiale sau arhetipuri comune acestor trei creatori. Studiile din volumul actual încearcă să identifice și influențele creației lui Dante asupra psihanalizei freudiene, dar și asupra psihanalizei în general. Am vrut să public acest volum în Anno Dantesco (Anul lui Dante), plasat în 2021, în cadrul căruia s-au comemorat 700 de ani de la trecerea în neființă a poetului florentin. Chiar dacă cartea mea devine publică la începutul anului 2022, ea este încă dedicată evenimentului comemorativ al lui Dante prin faptul că a fost finalizată, ca manuscris, în Anul lui Dante.” (Autorul).


Domenii de interes:

  • filosofie
  • transmodernitate
  • psihanaliza filozofică

DESPRE AUTOR

Marius DUMITRESCU este profesor la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Principalele sale domenii de interes sunt filosofia modernă, antropologia filozofică și psihanaliza.

Vezi detalii…

Author: Editura Științifică LUMEN