Balistică judiciară – Lăcrămioara BĂLAN

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen balistica

BALISTICĂ JUDICIARĂ

Lăcrămioara BĂLAN

LUMEN – Copyright © 2014 – Colecția JURIDICA

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 184           LIMBA: Română

ISBN:  978-973-166-380-7

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1

CUMPĂRĂ ÎN ROMÂNIA PRIN: Edituralumen.ro, Librăria Virtuală LUMEN, Librarie.net, emag.ro, elefant.ro, okazii.ro

CUMPĂRĂ ÎN STRĂINĂTATE PRIN: amazon.com, amazon.de, amazon.es, amazon.co.uk, amazon.ca, amazon.in, amazon.sg, amazon.ae

VIZUALIZEAZĂ CARTEA pe Google Books

GO TO THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE


Descriere: 

Investigațiile proprii balisticii judiciare s-au restrâns numai la armele folosite: săvârșirea de infracțiuni, respectiv armament ușor sau arme fabricate artizanal. În prezent, datorită diversificării armamentului de infanterie, de apărare, sau a celui folosit de grupele de comando, dar și de formațiuni teroriste, cercetarea criminalistică se diversifică prin forța împrejurărilor. Tehnic, investigarea balistică judiciară se realizează pe baza principiilor, regulilor generale cu privire la identificarea criminalistică, precum și prin apelarea la metode și procedee comune cu cele ale altor ramuri ale tehnicii criminalistice, microscopia de comparare, fotografia în radiații invizibile, analize spectrale etc. (Autoarea)


Domenii de interes:

  • criminalistică
  • medicină legală
  • balistică
  • drept penal

CUPRINS

INTRODUCERE (pp. 9-12)
În prezent, datorită diversificării armamentului de infanterie, de apărare, sau a celui folosit de grupele de comando, dar şi de formaţiuni teroriste, cercetarea criminalistică se diversifică prin forţa împrejurărilor. Tehnic, investigarea balistică judiciară se realizează pe baza principiilor și regulilor generale cu privire la identificarea criminalistică, precum şi prin apelarea la metode şi procedee comune cu cele ale altor ramuri ale tehnicii criminalistice, cum ar fi microscopia de comparare, fotografia în radiaţii invizibile, analize spectrale etc. (Autoarea)

CAPITOLUL I (pp. 13-26)
Expertiza judiciară – noţiune şi importanţă; Istoricul expertizei judiciare – Apariţia şi dezvoltarea balisticii judiciare.

CAPITOLUL II (pp. 27-36)
Infracţiuni ce pot fi săvârşite prin utilizarea armelor de foc.

CAPITOLUL III (pp. 37-72)
Date despre muniţia folosită de armele de foc; Elementele imediate de identificare şi elementele tragerii; Examinarea tehnică a armelor de foc; Examinare muniţiei.

CAPITOLUL IV (pp. 73-120)
Identificarea criminalistică; Identificarea urmelor principale lăsate de folosirea armelor de foc, a armelor și a munițiilor; Efectele produse de proiectil asupra ţintei; Urmele sonore și luminoase ale împuşcăturii.

CAPITOLUL V (pp. 121-170) 
Expertiza medico-legală în caz de împuşcare; Analiza orificiului de intrare și de ieșire; Leziunile produse cu arme de foc speciale; Determinarea direcţiei şi distanţei de tragere; Diagnosticul diferenţial în cazul plăgilor împuşcate; Aspecte microscopice în plaga împuşcată; Fenomenul de ,,Backspatter”.

CONCLUZII (pp. 171-176)

BIBLIOGRAFIE (pp. 177-183)


EVENIMENTE


Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen colectia juridica afis lansare colectie

Editura Științifică LUMEN are plăcerea de a anunţa lansarea Colecţiei JURIDICA, eveniment organizat în cadrul Târgului Internaţional de Carte, Artă şi Muzică ,,Primăvara cărţilor la Iaşi”, ediţia XXII. Data lansării colecţiei este 14 martie 2014, ora 15.00, în locaţia Palas Mall, Iaşi, zona Agora EX LIBRIS. În cea de a treia zi de târg, Editura Științifică LUMEN propune cititorilor săi să ia contact cu cărţile de excepţie publicate în cadrul Colecţiei JURIDICA, între care volumul Balistică judiciară, scris de Lăcrămioara BĂLAN.

Trecerea în revistă a volumelor considerate a fi cele mai importante ale colecţiei este un eveniment desfăşurat cu participarea Prof. univ. dr. Nadia ANIŢEI – Universitatea ,,Dunărea de Jos” din Galaţi, Conf. univ. dr. Roxana LAZĂR – Universitatea ,,Petre Andrei” din Iaşi, Prof. univ. dr. Antonio SANDU – Director Editura Științifică LUMEN şi Cerc. III dr. Ana Frunză – Departament PR Editura Științifică LUMEN.


DESPRE AUTOR


Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen POZA LACRAMIOARA BALAN

LECT. UNIV. DR. LĂCRĂMIOARA BĂLAN este cadru didactic universitar la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative a Universităţii ,,Ştefan cel Mare” din Suceava. A absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, în 1986, iar ulterior a primit titlul de doctor în medicină (domeniul medicină legală). Autoarea este în prezent medic legist la Institutul de Medicină Legală Suceava, România.

Vezi detalii…

Author: Editura Științifică LUMEN