Simona Maria DRELCIUC

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Simona Drelciuc Schultes photoPAGINA DE AUTOR


Simona Drelciuc (Schultes) este autor si traducator autorizat. În prezent  locuiește în SUA, stabilită acolo de câțiva ani. Pe parcursul șederii în Romania, a predat engleza de afaceri timp de 16 ani la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava. Este autoarea lucrarii IMAGINEA NEFRATELUI ÎN LITERATURĂ, volum rezultat din proiectul doctoral coordonat de catre Prof. univ. dr. Ioan Derşidan. Volumul a fost publicat la Editura Lumen, in 2015, urmand a fi reeditat in 2020.

Este traducator a 3 volume: Mintea moralistă: de ce ne dezbină politica şi religia? Jonathan Haidt, Simona Drelciuc (trad.);  Povestea banilor, Charles Wheelan, Simona Drelciuc (trad.);  Ipoteza fericirii: armonia dintre știința modernă și vechea înțelepciune, Jonathan Haidt, Simona Drelciuc (trad.)

Prima editie a volumului publicat la Editura Lumen (2015) a fost recenzata in jurnalul Postmodern Openings, de catre Profesor univ. dr. Antonio Sandu: From the Dualist Gnosis to the Imaginary Literature on the Devil. Review for the volume “Imaginea nefratelui in literatura”, author Simona-Maria Drelciuc, Lumen Publishing House, Iasi, Romania, 2015


LUCRARI PUBLICATE LA EDITURA LUMEN


  • Drelciuc, S. (2015).  Imaginea nefratelui in literatura. Iasi: Editura Lumen.
  • Drelciuc, S. (2020).  Imaginea nefratelui in literatura. (ed.a II-a) Iasi: Editura Lumen.

Vezi CV