Catalin DRACSINEANU

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Catalin Dracsineanu 2020PAGINA DE AUTOR


Catalin Dracsineanu este profesor conf. Dr. la Universitatea „Petre Andrei” din Iași, România. Are o experiență de peste 20 de ani în predarea limbii engleze în scopuri specifice, atât la nivel academic, cât și la nivel corporativ. Traducător din și în engleză, franceză și română, cu o vastă experiență în domeniul traducerilor din diverse domenii (tehnice, medicale, juridice sau comerciale), Catalin Dracsineanu se remarcă ca traducătorul a peste 20 de cărți influente publicate de edituri de prestigiu naționale și internaționale (printre care „Istoria lumii pinguinilor” sau „Biografia lui Stalin”). De asemenea, este autorul unui manual (Engleză pentru profesioniști, Polirom 2012) și al unui dicționar tehnic engleză – română / română – engleză pentru operatori CNC (Vasiliana, 2020). În calitate de instructor autorizat, el oferă cursuri de engleză pentru companii, precum și diverse alte cursuri specializate în vorbire în public, etichetă verbală sau scriere prin e-mail.


LUCRARI PUBLICATE LA EDITURA LUMEN

  • Dracsineanu, C. (2013). The Making of the Modern Intellectual in the Works of Saul Bellow and James Baldwin, (prima ediție) Iasi: Editura Lumen.
  • Dracsineanu, C. (2020). The Making of the Modern Intellectual in the Works of Saul Bellow and James Baldwin, (ediția a 2-a). Iasi: Editura Lumen.

Vezi CV & Lista lucrărilor științifice