Traficul de persoane. Nevoile victimelor traficului de persoane in raport cu serviciile oferite de echipa pluridisciplinara, in scopul reintegrarii socio-profesionale a victimelor – Ala VECHIU

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen 80 Vechiu

TRAFICUL DE PERSOANE. NEVOILE VICTIMELOR TRAFICULUI DE PERSOANE IN RAPORT CU SERVICIILE OFERITE DE ECHIPA PLURIDISCIPLINARA, IN SCOPUL REINTEGRARII SOCIO-PROFESIONALE A VICTIMELOR

Ala VECHIU

LUMEN – Copyright © 2009 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALĂ

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 113          LIMBA: Română

ISBN:  978-973-166-114-8

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1

CUMPĂRĂ PRIN: Edituralumen.ro, Elefant

GO TO THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE


Descriere:

Nevoile victimelor traficului de persoane in raport cu serviciile oferite de echipa pluridisciplinara, in scopul reintegrarii socio-profesionale a victimelor. Importanta lucrarii de fata este legata de actualitatea fenomenului traficului de persoane, care raportandu-ma la Romania, s-a accentuat la inceputul anilor 90 si este in crestere, dupa aderarea Romaniei la UE. (Raport al Departamentului de Stat al SUA, 2007)

Am decis sa studiez fenomenul traficului de persoane in Romania deoarece, conform Raportului Anual al Ministerului de Externe al Statelor Unite (2007), se subliniaza faptul ca Romania constituie o tara sursa, de origine si de tranzit pentru barbati, femei sau copii din Moldova, Ucraina si Federatia Rusa, care sunt traficati in Italia, Spania, Germania, Elvetia, Grecia in scopul exploatarii sexuale si prin munca. (Raportul Departamentului de Stat al SUA, 2007)


Domenii de interes:

  • asistenta sociala
  • sociologie
  • sociologie juridica
  • trafic de persoane
  • reintegrare socio-profesionala

CUPRINS


INTRODUCERE (pp. 7-8)

CAPITOLUL I (pp. 9-30)

Traficul de fiinţe umane – Definiţii; Încadrări teoretice cu privire la traficul de fiinţe umane din perspectiva asistenţei sociale; Traficul de fiinţe umane din perspectiva cadrului legislativ în România; Precizări referitoare la distincţia între traficul de persoane în scopul exploatării sexuale şi prostituţie; Premisele apariţiei şi extinderii fenomenului de trafic de persoane. Factorii de risc care duc la traficul de persoane; Experienţa traficării: Manifestări şi consecinţe ulterioare experienţei de trafic; Asistenţa şi protecţia socială a victimelor traficului de fiinţe uman; Capacitatea individuală şi motivarea victimelor traficului de persoane din perspectiva asistenţei sociale.

CAPITOLUL II (pp. 31-102) – Cercetarea şi investigarea problemei nevoilor victimelor traficului de persoane

Rezumatul cercetării; Prezentarea cercetării; Rezultatele cercetării.

CAPITOLUL III (pp. 103-105) – Intervenţia socială cu victimele traficului de persoane

CAPITOLUL IV (p. 106) – Evaluarea finală a intervenţiei în cazurile victimelor traficului de persoane

CAPITOLUL V (pp. 107-110) – Concluzii finale asupra lucrării

SURSE DE REFERINŢĂ (pp. 111-112)

Author: Editura Științifică LUMEN