TRAFICUL DE PERSOANE. NEVOILE VICTIMELOR TRAFICULUI DE PERSOANE IN RAPORT CU SERVICIILE OFERITE DE ECHIPA PLURIDISCIPLINARA, IN SCOPUL REINTEGRARII SOCIO-PROFESIONALE A VICTIMELOR
LUMEN – Copyright © 2009 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALĂ
FORMAT: Tipărit PAGINI: 113 LIMBA: Română
ISBN: 978-973-166-114-8
CUMPĂRĂ PRIN: Edituralumen.ro, Elefant
GO TO THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE
Descriere:
Nevoile victimelor traficului de persoane in raport cu serviciile oferite de echipa pluridisciplinara, in scopul reintegrarii socio-profesionale a victimelor. Importanta lucrarii de fata este legata de actualitatea fenomenului traficului de persoane, care raportandu-ma la Romania, s-a accentuat la inceputul anilor 90 si este in crestere, dupa aderarea Romaniei la UE. (Raport al Departamentului de Stat al SUA, 2007)
Am decis sa studiez fenomenul traficului de persoane in Romania deoarece, conform Raportului Anual al Ministerului de Externe al Statelor Unite (2007), se subliniaza faptul ca Romania constituie o tara sursa, de origine si de tranzit pentru barbati, femei sau copii din Moldova, Ucraina si Federatia Rusa, care sunt traficati in Italia, Spania, Germania, Elvetia, Grecia in scopul exploatarii sexuale si prin munca. (Raportul Departamentului de Stat al SUA, 2007)
Domenii de interes:
- asistenta sociala
- sociologie
- sociologie juridica
- trafic de persoane
- reintegrare socio-profesionala
CUPRINS
INTRODUCERE (pp. 7-8)
CAPITOLUL I (pp. 9-30)
Traficul de fiinţe umane – Definiţii; Încadrări teoretice cu privire la traficul de fiinţe umane din perspectiva asistenţei sociale; Traficul de fiinţe umane din perspectiva cadrului legislativ în România; Precizări referitoare la distincţia între traficul de persoane în scopul exploatării sexuale şi prostituţie; Premisele apariţiei şi extinderii fenomenului de trafic de persoane. Factorii de risc care duc la traficul de persoane; Experienţa traficării: Manifestări şi consecinţe ulterioare experienţei de trafic; Asistenţa şi protecţia socială a victimelor traficului de fiinţe uman; Capacitatea individuală şi motivarea victimelor traficului de persoane din perspectiva asistenţei sociale.
CAPITOLUL II (pp. 31-102) – Cercetarea şi investigarea problemei nevoilor victimelor traficului de persoane
Rezumatul cercetării; Prezentarea cercetării; Rezultatele cercetării.
CAPITOLUL III (pp. 103-105) – Intervenţia socială cu victimele traficului de persoane
CAPITOLUL IV (p. 106) – Evaluarea finală a intervenţiei în cazurile victimelor traficului de persoane
CAPITOLUL V (pp. 107-110) – Concluzii finale asupra lucrării
SURSE DE REFERINŢĂ (pp. 111-112)