Timpul fără despărţire – un răspuns la problemele existenţei noastre – Aura CIUBOTARU

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen CIOBOTARU Timpul fara despartire

TIMPUL FARA DESPARTIRE – UN RASPUNS LA PROBLEMELE EXISTENTEI NOASTRE

Aura CIUBOTARU

LUMEN – Copyright © 2010 – Colecția POESIS & BELETRISTICA

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 232          LIMBA: Română

ISBN: 978-973-166-201-5

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1

CUMPĂRĂ PRIN: Edituralumen.ro, Librarie.netLibraria virtuala LUMEN

GO TO THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE


Descriere:

A fost pusă următoarea întrebare: dacă există o legătură şi o corespondenţă între istoria universală a omenirii şi o istorie a ta personală. Am vrut să scriu o carte despre timpul fără despărţire, bazată pe experienţele mele, pe motiv de a căuta un răspuns la nişte probleme universale de existenţă, pentru fiecare. Am observat atunci că există câteva probleme generale, pentru care poţi ajunge la unele răspunsuri clare: dorinţele noastre, relaţia cu lumea aceasta, cu ceilalţi, sau problema sfârşitului. Emoţiile trăite şi experimentate pot fi călăuzitoare pentru această căutare, dar ele sunt urmate de căutarea analitică. În legătură cu existenţa, Wittgenstein susţine că există două planuri distincte: 1. limbajul cu lumea, pe de o parte şi 2. evenimente despre care nu se poate spune ceva în limbaj; planul evenimentelor depăşeşte tot ceea ce poate fi afirmat ori se poate nega şi se situează în afara graniţelor limbajului nostru. (Autoarea)


CUPRINS


PARTEA I (pp. 7-154)

Vremea neîndepărtată: un răspuns pentru probleme din vremea noastră; Prefaţă; Introducere; Vremea neîndepărtată şi începutul; Vremea nedespărţită; Îndepărtarea noastră; Concluzii; Timpul şi despărţirea; Concluzii.

PARTEA A II-A (pp. 155-218) – Timpul fără despărţire

Sosirea. Posibilul trecut. Hotarul dorinţei tale; Cuvintele şi povestea; Moartea timpului; Plecarea şi tăierea distanţei; Pierderea sau urmarea iubirii; Despărţirea; Distanţa şi timpul.

ÎNCHEIERE (pp. 219-226) – Distanţa şi timpul

POSTFAŢĂ (pp. 227-230)

Author: Editura Științifică LUMEN