Supervizarea si dezvoltarea profesionala a asistentilor sociali – Ana FRUNZA

SUPERVIZAREA SI DEZVOLTAREA PROFESIONALA A ASISTENTILOR SOCIALI

Ana FRUNZA

LUMENCopyright © 2017 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALĂ

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 156          LIMBA: Română

ISBN:  9789731664446

CUMPĂRĂ PRIN: Librărie.net, Emag

GO TO THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE


Descriere:

Urmarind evolutia rolului elitelor in societate in raport cu modul de functionare a democratiei, autorul distinge doua perspective in cercetarea elitelor: perspectiva monista, preferata de reprezentantii elitismului clasic si radical si perspectiva pluralista, promovata de elitismul pluralist si democratic. Raportarea teoreticienilor elitelor la democratie este surprinsa ca proces aflat in evolutie de la atitudinea pesimista, critica a elitistilor clasici, sceptici privind posibilitatile concrete de aplicare a teoriei democratiei, la atitudinea optimista, constructiva a elitistilor pluralisti, care concep democratia ca ansamblu de valori, principii si proceduri necesare reglementarii competitiei elitelor politice pentru putere. Autorul opteaza pentru elitismul democratic ca abordare teoretico-ideologica aplicabila in rezolvarea controverselor dintre teoria elitelor si teoria democratiei, portretizand elitele politice drept „gardieni ai democratiei”. (Autoarea)


Domenii de interes:

  • asistenta sociala
  • sociologie
  • interventie sociala

CUPRINS

View PDF


EVENIMENTE ŞI RECENZII


RECENZIE 

ENGURU, ELENA. (2017). Review for the volume: Supervizarea si dezvoltarea profesionala a asistentilor sociali. Iasi, Romania: LUMEN Publishing, 2017, author: Ana Frunza. Revista Romaneasca pentru Educatie Multidimensionala, 9(2), 108-110.

În volumul intitulat „Supervizarea și dezvoltarea profesională a asistenților sociali ”, publicat în 2017 de Editura LUMEN, autorul Ana Frunza realizează o analiză practică a supervizarii, așa cum se realizează în cadrul unuior ganizații care oferă servicii sociale. Supervizarea profesională este un element important în domeniul asistenței sociale și este dedicata personalului direct implicat în furnizarea de servicii sociale beneficiarilor.

VEZI PDF

Author: Editura LUMEN