Supervizarea si dezvoltarea profesionala a asistentilor sociali – Ana FRUNZA

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen 33 Frunza

SUPERVIZAREA SI DEZVOLTAREA PROFESIONALA A ASISTENTILOR SOCIALI

Ana FRUNZA

LUMEN – Copyright © 2017 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALĂ

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 156          LIMBA: Română

ISBN:  978-973-166-444-6

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1

CUMPARA IN ROMANIA PRIN: Edituralumen.ro, Emag.ro, Librarie.net, Libraria virtuala LUMEN

CUMPARA IN STRAINATATE PRIN: Amazon.com, Amazon.co.uk, Amazon.ca, Amazon.es, Amazon.de, Amazon.it, Amazon.in, Abebooks.com

GO TO THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE


Descriere:

Urmarind evolutia rolului elitelor in societate in raport cu modul de functionare a democratiei, autorul distinge doua perspective in cercetarea elitelor: perspectiva monista, preferata de reprezentantii elitismului clasic si radical si perspectiva pluralista, promovata de elitismul pluralist si democratic. Raportarea teoreticienilor elitelor la democratie este surprinsa ca proces aflat in evolutie de la atitudinea pesimista, critica a elitistilor clasici, sceptici privind posibilitatile concrete de aplicare a teoriei democratiei, la atitudinea optimista, constructiva a elitistilor pluralisti, care concep democratia ca ansamblu de valori, principii si proceduri necesare reglementarii competitiei elitelor politice pentru putere. Autorul opteaza pentru elitismul democratic ca abordare teoretico-ideologica aplicabila in rezolvarea controverselor dintre teoria elitelor si teoria democratiei, portretizand elitele politice drept „gardieni ai democratiei”. (Autoarea)


Domenii de interes:

 • asistenta sociala
 • sociologie
 • interventie sociala

CUPRINS


PREFAŢĂ (pp. 5-12)

ARGUMENT (pp. 13-14)

CAPITOLUL I (pp. 15-26) – Supervizarea şi importanţa relaţiei de supervizare în dezvoltarea profesională a specialiştilor

Supervizarea – concept; Relaţia supervizor-supervizat în dezvoltarea profesională; Experienţa supervizorului; Clarificarea obiectivelor; Funcţiile supervizării în dezvoltarea profesională.

CAPITOLUL II (pp. 27-36) – Cadrul metodologic al cercetării

Metodologia calitativă a cercetării; Analiza datelor calitative – Grounded Theory; Etapele cercetării bazate pe Grounded Theory; Construcţia categoriilor în Grounded Theory; Triangularea cercetătorilor în procesul de codare; Tehnica de culegere a datelor în Grounded Theory – Interviul; Utilizarea memo-urilor în analiza categoriilor stabilite.

CAPITOLUL III (pp. 37-106) – Analiza datelor prin metoda Grounded Theory

Analiza categoriilor construite inductiv; Efectele supervizării; Calitatea supervizării; Intensitatea şi frecvenţa supervizării; Factori în dezvoltarea profesională; Procesul supervizării; Tipul supervizării; Funcţiile supervizării.

CAPITOLUL IV (pp. 107-122) – Elaborarea teoriei pe baza analizei Grounded Theory

Procesul de elaborare a teoriei; Generarea teoretică prin relaţionarea categoriilor; Definirea conceptelor cheie; Ipotezele generate; Concluzii.

BIBLIOGRAFIE (pp. 123-126)

ANEXE (pp. 127-154)


EVENIMENTE ŞI RECENZII


RECENZIE 

ENGURU, ELENA. (2017). Review for the volume: Supervizarea si dezvoltarea profesionala a asistentilor sociali. Iasi, Romania: LUMEN Publishing, 2017, author: Ana Frunza. Revista Romaneasca pentru Educatie Multidimensionala, 9(2), 108-110.

În volumul intitulat „Supervizarea și dezvoltarea profesională a asistenților sociali ”, publicat în 2017 de Editura Științifică LUMEN, autorul Ana Frunza realizează o analiză practică a supervizarii, așa cum se realizează în cadrul unuior ganizații care oferă servicii sociale. Supervizarea profesională este un element important în domeniul asistenței sociale și este dedicata personalului direct implicat în furnizarea de servicii sociale beneficiarilor.

VEZI PDF


PUTETI CITI ACEASTA CARTE IN URMATOARELE BILIOTECI


Biblioteci indexate Worldcat / KVK:

 1. Biblioteca Centrală Universitară Lucian Blaga Cluj-Napoca 
 2. Biblioteca Centrală Universitară Eugen Todoran Timişoara 

Biblioteci universitare:

 1. Biblioteca Academiei Române Bucureşti 
 2. Biblioteca Metropolitană București 
 3. Biblioteca Centrală Universitară Carol I Bucureşti

Biblioteci judetene:

 1. Biblioteca Județeană Satu Mare 
 2. Biblioteca Județeană Sorin Titel” Timiș 
 3. Biblioteca Județeană “GHEORGHE ASACHI” Iași 

ACEASTA CARTE A FOST CITATA IN URMATOARELE LUCRARI:


ENGURU, ELENA. (2017). Review for the volume: Supervizarea si dezvoltarea profesionala a asistentilor sociali. Iasi, Romania: LUMEN Publishing, 2017, author: Ana Frunza. Revista Romaneasca pentru Educatie Multidimensionala, 9(2), 108-110.

Author: Editura Științifică LUMEN