Seminarii de sociologie juridică. Microcercetări – Antonio SANDU (coord.)

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen seminarii

SEMINARII DE SOCIOLOGIE JURIDICĂ. MICROCERCETĂRI

Antonio SANDU (coordonator)

LUMEN – Copyright © 2015Colectia JURIDICA

FORMAT: Tipărit         

PAGINI: 198         

LIMBA: Română

ISBN: 978-973-166-405-7

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1

CUMPĂRĂ  ÎN ROMÂNIA PRIN:Edituralumen.ro, Librăria Virtuală, librărie.net, emag.ro, elefant.ro , ujmag.ro

CUMPĂRĂ ÎN STRĂINĂTATE PRIN: amazon.com, amazon.de, amazon.fr, amazon.es, amazon.it, amazon.co.uk, amazon.ca, amazon.ae

VIZUALIZEAZĂ CARTEA PE Google Books:

GO TO THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE


Descriere:

La prima vedere pare o întreprindere riscantă, aceea de a face publice lucrările realizate de studenţi –inclusiv de la nivelul de licenţă – tocmai datorită lipsei de experienţă a acestora în elaborarea materialelor ştiinţifice, seria de volume propuse de Domnul profesor universitar doctor Antonio Sandu, din care alături de volumul de faţă fac parte volumele ,,Seminarii apreciative” şi ,,Seminarii de sociologie şi etică”, apărute la Editura Științifică Lumen în Iaşi, dovedeşte că o asemenea initiaţivă poate fi utilă în implementarea învăţării prin cercetare în cadrul activităţii de seminar, inclusiv pentru ciclul de licenţă. Volumul ,,Seminarii de sociologie. Microcercetări”, coordonat de Domnul profesor, reprezintă materializarea ineditei abordări a metodelor de seminarizare bazate pe învăţarea prin cercetare la disciplinele pe care le susţine în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică: elaborarea de către studenţi a unor microcercetări în domeniul studiat, urmată de publicarea acestora, în scopul de a constitui modele practice pentru generaţiile viitoare de studenţi care vor parcurge respectiva disciplină. Clasicul caiet de seminar este înlocuit de un volum care reuneşte rezultatele colegilor în promoţiile anterioare, alături de substanţiale comentarii ale profesorului îndrumător. (Prof. Univ. Dr. Ing. Valentin POPA – Rector al Universităţii ,,Ştefan cel Mare” din Suceava)


Domenii de interes:

 • sociologie juridică
 • familii defavorizate
 • piaţa muncii
 • violenţă fizică
 • violenţă verbală

CUPRINS


PREFAȚĂ (pp. 5-10)
Felicit studenţii implicaţi în acest demers, pentru curajul lor, pentru implicarea în cercetare şi nu în ultimul rând pentru rezultatul deosebit obţinut! (Prof. univ. dr. ing. Valentin POPA – Rector al Universităţii ,,Ştefan cel Mare” din Suceava)

CUVÂNT ÎNAINTE (pp. 11-18)
Dacă pentru profesorul Antonio Sandu culegerea de ,,microcercetări” este o frumoasă ,,recidivă”, pentru studenţii primului an de studii de la Drept ea reprezintă memorabilul debut în activitatea de cercetare sociologică şi, în acelaşi timp, un util exerciţiu de ,,socializare juridică”. (Prof. univ. dr. Aurora Ciucă – Universitatea ,,Ştefan cel Mare” din Suceava)

MICROCERCETAREA 1 (pp. 19-76) – Cauzele fenomenului “copiilor străzii” proveniţi din familii defavorizate din oraşul Suceava
Autori: Roxana –Mihaela IVAN; Alexandra CHIRIMBUŢĂ; Alexandra CONSTANTIN; Patricia BONEA; Diana CÎRCU

Perspective apreciative asupra articolului: Cauzele fenomenului “copiilor străzii” proveniţi din familii defavorizate din oraşul Suceava (pp. 77-88)
Autor: Antonio SANDU

MICROCERCETAREA 2 (pp. 89-126) – Aşteptările studenţilor la drept cu privire la piaţa muncii
Autori: Corina Maria AVRAM; Vlad AIRINEI; Mihaela BOTEZATU; Bianca-Lucia CEBUREAC; Marius-Florian DAN

Perspective apreciative asupra articolului: aşteptările studenţilor la drept cu privire la piaţa muncii (pp. 127-134)
Autor: Antonio SANDU

MICROCERCETAREA 3 (pp. 135-172) – Violenţa fizică şi verbală
Autori: Nicoleta-Ştefănica ACSINTE; Andrei-Gabriel APACHIŢEI; Laura BALTAG; Maria-Larisa BERENŢAN; Cristina-Liliana BONDAR

Perspective apreciative asupra articolului: violenţa fizică şi verbală (pp. 173-176)
Autor: Antonio SANDU

REPERE METODOLOGICE ÎN REALIZAREA UNEI CERCETĂRI SOCIOLOGICE (pp. 177-197)
Autor: Antonio SANDU


EVENIMENTE


LANSARE DE CARTE

ORGANIZATORI: Editura Științifică LUMEN, Universitatea ,,Ştefan cel Mare” din Suceava, Asociaţia Ştiinţifică de Drept şi Administraţie Publică

INVITAȚI: prof. univ. dr. Antonio SANDU – coordonator volum; prof. univ. dr. Carmen NĂSTASE – decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică a Universităţii ,,Ştefan cel Mare” din Suceava; conf. univ. dr. Camelia Ignătescu – prodecanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică a Universităţii ,,Ştefan cel Mare” din Suceava.

VENUE: Book Cafe, Universitatea ,,Ştefan cel Mare” din Suceava, marţi, 21 iulie 2015, ora 16.00

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Untitled 1


DESPRE AUTORI


Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen poza antonio sandu PROF UNIV. DR. HABIL. ANTONIO SANDU este cercetător coordonator al Centrului de Cercetări Socio-Umane LUMEN, cadru didactic în cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, coordonator de doctorate în cadrul Școlii Doctorale de Sociologie a Universității din Oradea, directorul Editurii LUMEN şi preşedintele Asociaţiei LUMEN, autor, coautor sau coordonator a peste 40 de volume şi autor sau coautor a peste 150 de articole ştiinţifice în domeniul sociologiei, filosofiei, justiției restaurative, eticii aplicate, asistenței sociale etc. Contribuția originală a activității științifice a autorului pornește de la construcția socială a realității și construcționismului social, așa cum se prezintă acestea din perspectivă semiologică. Prof. Antonio Sandu analizează construcția socială a realității dezvoltând propria versiune a construcționismului social, care operează la intersecția dintre paradigma constructivistă și teoria acțiunii comunicative.

Vezi detalii…

 

AUTORII CELOR TREI MICROCERCETĂRI prezentate în volumul Seminarii de sociologie juridică. Microcercetări sunt absolvenţi ai Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative (fosta Facultate de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică) a Universităţii ,,Ştefan cel Mare” din Suceava:

 • Roxana –Mihaela IVAN
 • Alexandra CHIRIMBUŢĂ
 • Alexandra CONSTANTIN
 • Patricia BONEA
 • Diana CÎRCU
 • Corina Maria AVRAM
 • Vlad AIRINEI
 • Mihaela BOTEZATU
 • Bianca-Lucia CEBUREAC
 • Marius-Florian DAN
 • Nicoleta-Ştefănica ACSINTE
 • Andrei-Gabriel APACHIŢEI
 • Laura BALTAG
 • Maria-Larisa BERENŢAN
 • Cristina-Liliana BONDAR

Author: Editura Științifică LUMEN